Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-07-2004 | Article Rating | (0) reacties

Bright Alley en Soa Aids Nederland beschermen jongeren met nieuwe website

Aparte jongerenwebsite
Soa Aids Nederland biedt via www.soaaids.nl een site met allerlei informatie over soa en veilig vrijen. Deze site bleek echter niet aan te sluiten bij jongeren van 12 tot 19 jaar, terwijl zij als 'starters' op het gebied van soa en veilig vrijen juist behoefte hebben aan informatie en voorlichting op hun niveau. Daarom wilde de stichting een aparte website aanbieden, speciaal afgestemd op jongeren qua taalgebruik en sfeer. Bij een pitch met meerdere partijen bleken het concept van Bright Alley Knowledge & Learning SOA AIDS Nederland het meest aan te spreken.

Dokter Fritz en Janine
Het concept is gebaseerd op het idee dat jongeren die de website bezoeken een concreet antwoord zoeken op een bepaalde, vaak prangende, vraag. Op de site kan de jongere terecht bij "dokter Fritz" voor informatie over soa, aids, veilig vrijen, anticonceptie en zwangerschapspreventie, "de harde feiten". Dit deel van de site geeft via een vraag-antwoord opzet feitelijke informatie over b.v. soa: Wat is het, hoe loop ik het op, wat doe ik eraan?
Het tweede deel van de site biedt in de persoon van 'Janine' een rubriek "veilig vrijen volgens Janine" voor zowel Boyz als Girlz. Hierin is de zachtere informatie over relaties, verliefdheid, vrijen & soa te vinden.

Zelf onderhouden en uitbreiden
De inhoud van de nieuwe jongerensite is gebaseerd op de onderwerpen die op www.soaaids.nl worden behandeld. De toon van de informatie moest jongeren echter meer aanspreken: gebruik van 'spreektaal' en korte zinnen. Met behulp van het beheerssysteem dat Bright Alley Knowledge & Learning tevens bouwde, kan een redacteur van Soa Aids Nederland de aangepaste inhoud invoeren, rubriceren en 'previewen' op de testsite.
Nu de site live is, kan SOA AIDS Nederland zelf de gehele site onderhouden: nieuwsberichten toevoegen, nieuwe poll-vragen aanmaken en nieuwe vragen & antwoorden toevoegen. Verina Keus, programmamedewerker van Soa Aids Nederland: "Het is een heel helder en eenvoudig redactiesysteem. Om de site actueel te houden zodat jongeren de site vaker komen bezoeken, is het noodzakelijk dat artikelen snel aangepast of toegevoegd kunnen worden".

Bezoekersaantallen toegenomen
Sinds juni is de site in de lucht. De website lijkt nu al een succes: de bezoekersaantallen zijn na een voorzichtige start omhoog geschoten. Verina Keus: "Toen wij nog niet op startpagina’s en zoekmachines stonden aangemeld, bleven de bezoekersaantallen laag. Sinds de site goed te vinden is én er meer radiospots zijn te horen is het aantal bezoekers behoorlijk omhoog geschoten. Op dit moment zitten we op ongeveer 1200 bezoekers per dag. Ons streven is natuurlijk meer!".


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.