Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-07-2004 | Article Rating | (0) reacties

Zoetermeer kiest voor Fronter

Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Zoetermeer krijgen in het komende schooljaar een elektronische leeromgeving van Fronter genaamd Classfronter.
Namens het samenwerkingsverband SIZO (Snelle Implementatie van ICT in Zoetermeers Onderwijs) ondertekende burgemeester Waaijer donderdag 1 juli jl. een contract met de leverancier van het systeem, het Noorse Fronter, voor 5000 licenties van Classfronter.

Met de ondertekening van het contract wordt de proef geïntensiveerd die vorig jaar op een aantal scholen is gehouden en die bestond uit 500 deelnemers. Uit de ervaringen die het afgelopen schooljaar op zijn gedaan blijkt dat een virtuele school een goede aanvulling is op het normale, klasgerichte onderwijs. De lessen worden in de virtuele school aangeboden en het volgen van die lessen is voor leerlingen vervolgens niet aan tijd en plaats gebonden. Voordeel hiervan is dat leerlingen kunnen leren op een moment dat ze zelf uitkiezen. En ook kunnen zieke leerlingen lessen vanuit de thuissituatie volgen of inhalen.

Over Fronter
Fronter levert systemen voor elektronisch leren aan onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven. De op ‘Open Source’ gebaseerde technologie wordt ontwikkeld in Oslo (Noorwegen), waar het hoofdkantoor van Fronter gevestigd is. Het systeem wordt (door)ontwikkeld in nauwe samenwerking met onderwijzers en studenten. Belangrijke beslissingen op het gebied van productontwikkeling worden genomen door een referentiegroep die uitsluitend bestaat uit gebruikers. Fronter wordt gebruikt door meer dan één miljoen mensen in 8 verschillende landen.

Het gebruik van Open Source Technology, de innovatieve kracht en de bijzondere gebruiksvriendelijkheid zijn enkele redenen voor Fronter’s succes in Europa.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.