Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-07-2004 | Article Rating | (0) reacties

Bright Profile: de on-line competentietool van Bright Alley

Het opstellen van functieprofielen kan voor een organisatie een lastige klus zijn. Met Bright Profile heeft Bright Alley een zeer effectieve tool ontwikkeld die helpt om in korte tijd op overzichtelijke en gestructureerde manier een functieprofiel met bijbehorende competenties op te stellen.

Het beschrijven van competenties
De laatste jaren is het werken en het denken in competenties steeds belangrijker geworden binnen organisaties. HR-professionals zijn druk bezig om functieprofielen op basis van competenties samen te stellen. Steeds vaker bestaat een functieprofiel niet alleen uit een droge opsomming van taken en verantwoordelijkheden maar worden daar ook competenties aan toegevoegd. Bright Alley ontdekte echter dat het opstellen van functiebeschrijvingen op basis van competenties uiteindelijk altijd meer tijd kostte dan vooraf was gedacht. Om organisaties te helpen bij het opstellen van functieprofielen heeft Bright Alley Bright Profile ontwikkeld.

Stapsgewijs samenstellen van functieprofielen
Bright Profile is een dynamische applicatie waarmee de HR-professional stapsgewijs zelf on-line functieprofielen kan samenstellen voor iedere gewenste functie, op basis van een vooraf gedefinieerd competentiemodel. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bestaande functies te wijzigen of nieuwe functies toe te voegen aan de hand van het functiemodel van een organisatie.

On-line bekijken van een functieprofiel
Wanneer alle functiebeschrijvingen gereed zijn, kan de HR-medewerker deze koppelen aan medewerkers. Een HR-manager kan zelf bepalen wie toegang krijgt tot Bright Profile en wat deze persoon te zien krijgt. Op die manier kan een medewerker met een eigen log-in toegang krijgen tot Bright Profile en zijn/haar functieprofiel bekijken.

Op maat aan te passen
Bright Profile kent een flexibele technische structuur waardoor het mogelijk is de applicatie naar de wensen van iedere organisatie aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan de import en export van gebruikersgegevens, een integratie binnen een bestaand intranet en eventuele koppelingen met HRM-systemen. Een koppeling naar een assesment en e-learning modules is uiteraard ook denkbaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.