Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-06-2004 | Article Rating | (0) reacties

ROC Zeeland kiest voor open source elektronische leeromgeving 'Didactor'

Vlissingen, 24 mei 2004: ROC Zeeland heeft gekozen voor een elektronische leeromgeving die is ontwikkeld op basis van open source software. Onlangs heeft zij een overeenkomst getekend met The Mediator Group, leverancier van de Didactor Methode. Vanaf 1 september dit jaar starten de negen onderwijsclusters met de Didactor software, die onderdeel is van de Didactor Methode.

In het onderwijs wordt ICT steeds vaker gebruikt ter ondersteuning van het leerproces. De inzet van een elektronische leeromgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Omdat er bij het ROC Zeeland reeds was gekozen voor toepassing van open source (MMBase) bij de website en het intranet, was het logisch om ook bij deze selectie naar de mogelijkheden voor open source te kijken.

Na een uitvoerig selectietraject is gekozen voor de Didactor Methode. De oplossing is door The Mediator Group in 2003 op de markt gebracht. Omdat Didactor door onderwijskundigen is ontwikkeld sluit het nauw aan bij de onderwijspraktijk, zo is er een digitaal portfolio en een competentiemanagement module en kan de leerling zijn eigen leerpad samenstellen.

Diverse andere ROC's hebben in navolging van het ROC Zeeland ook besloten met Didactor aan de slag te gaan, waaronder 6 samenwerkende ROC's in een project voor het maritieme onderwijs. De specifieke voordelen van een open source oplossing (geen aanschaf- en licentiekosten, snelle doorontwikkeling en invloed op de functionaliteit) in combinatie met de onderwijskundige dienstverlening in de Didactor Methode, geven steeds vaker de doorslag om voor deze oplossing te kiezen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.