Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-05-2004 | Article Rating | (0) reacties

E-learning gaat de Beatles achterna...

Sylvan Learning Systems, volgens velen ‘s werelds grootste aanbieder van hoger onderwijs, heeft aangekondigd dat ze door de aankoop van K.I.T. eLearning de online-markt voor hoger onderwijs buiten de VS betreedt. Tegelijk met deze aankoop is een tienjarige overeenkomst met de Universiteit van Liverpool getekend.

Het in Amsterdam gevestigde K.I.T. is de exclusieve wereldwijde partner van de Universiteit van Liverpool (UvL) met betrekking tot online-studeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van online-afstudeerprogramma’s aan volwassen, werkende studenten in meer dan tachtig landen. Gezamenlijk werden vier jaar geleden de eerste internetgebaseerde diploma’s in Europa gelanceerd. Vandaag de dag nemen ongeveer 1.600 werkende studenten, verspreid over landen als Canada, China, Nederland, Engeland en de VS, deel aan de MBA en MSc die K.I.T. en UvL aanbieden.

Het kantoor van K.I.T. zal nu het hoofdkantoor worden voor de buitenlandse activiteiten van Sylvan. Eli Zybert, CEO van K.I.T. reageert op de overname: ‘Deze overeenkomst met Sylvan geeft een positieve impuls aan onze organisatie. Samen met de Universiteit van Liverpool gaan we ongetwijfeld een significante toename zien van onze diensten en zullen we nieuwe programma’s gaan introduceren, zoals online-postdoctorale diploma’s in management, gezondheidszorg en IT.’ Paula Singer, president van Sylvan Online Higher Education, reageert op haar beurt: ‘Deze acquisitie vertegenwoordigt het samenvallen van onze internationale en online-competenties. Het ontwikkelen van online-programma’s voor ons netwerk van universiteiten in Spanje, Frankrijk en Zwitserland komt hiermee ook in een stroomversnelling.’


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.