Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-04-2004 | Article Rating | (0) reacties

Comenius College gaat van start met Threeships N@Tschool!

Begin april 2004 hebben het Comenius College en Three Ships enterprises het startschot gegeven voor de inzet van Threeships N@Tschool!. De elektronische leeromgeving (ELO) zal bij het Comenius College ingezet worden om verdere invulling aan de onderwijsvernieuwing te geven. Daarnaast zal de omgeving ingezet worden in het kader van de VO@school!-pilot, welke als doel heeft een koppeling te realiseren tussen de ELO Threeships N@Tschool! en het administratiepakket @VO van het Comenius College.

Experimenteren
Martin de Fockert, coördinator ICT-onderwijs van het Comenius College: "Na een verkenning van verschillende ELO's is onze keuze uiteindelijk gevallen op Threeships N@Tschool!. Binnen onderdelen van het Comenius College wordt al enige tijd geëxperimenteerd met de inzet van ICT-middelen om onderwijsvernieuwing te realiseren. Threeships N@Tschool! biedt de mogelijkheid deze trend verder door te zetten en diverse ontwikkelingen op elkaar te laten aansluiten".

Communiceren en samenwerken
Comenius College zal de ELO gaan gebruiken voor werkverbanden, units en overlegorganen binnen de school die snel informatie willen delen, met elkaar willen communiceren en samenwerken. Ook zal Threeships N@Tschool! door het Comenius gebruikt gaan worden om internationaliseringprojecten te faciliteren. Hiervoor is Threeships N@Tschool! zowel in het Nederlands als in het Engels te gebruiken.
Verder vinden er op dit moment gesprekken plaats met de grote educatieve uitgeverijen om de digitale content van de methodes binnen de ELO te kunnen aanbieden.

Comenius College
Het Comenius College is een grote christelijke scholengemeenschap met een breed onderwijsaanbod in Capelle aan den IJssel en omgeving met ongeveer 4.000 leerlingen en ruim 400 medewerkers. De school is in 1994 ontstaan na een fusie van zeven scholen en lid van het CVO. Het CVO is de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving (CVO) en bestaat uit elf scholen met vestigingen op ruim dertig locaties in twaalf gemeenten. Het onderwijsaanbod varieert van categoriaal gymnasium tot brede scholengemeenschappen en speciaal voortgezet onderwijs. Ruim 20.000 leerlingen volgen het onderwijs dat wordt verzorgd door ongeveer 2.000 medewerk(st)ers.

Three Ships enterprises
Three Ships enterprises is opgericht in 1996 en heeft momenteel 40 medewerkers. Het bedrijf richt zich sinds 2000 met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! op de e-learning markt voor onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven. Dit heeft geresulteerd in een snel uitgebreide klantenkring die het afgelopen jaar gegroeid is naar meer dan 60 klanten.

De elektronische leeromgeving wordt ingezet in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en bij overheden en het bedrijfsleven.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.