Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-04-2004 | Article Rating | (0) reacties

Blackboard en Open Universiteit sluiten strategische alliantie

5/4/2004, Heerlen, Washington DC - De Open Universiteit Nederland en Blackboard Inc, hebben een strategische alliantie ondertekend met als doel een integratie tussen Edubox enerzijds en het Blackboard Learning System™ en Blackboard Portal System™ anderzijds. De Open Universiteit Nederland is een van de toonaangevende open universiteiten in de wereld en specialist in zelfstudie en ict-ondersteund leren; Blackboard Inc is een vooraanstaand ontwikkelaar en leverancier van software en diensten voor het onderwijs.

De alliantie houdt in dat Blackboard en de Open Universiteit gaan samenwerken aan de integratie van Edubox en het Blackboard Learning System en - Portal System. Die integratie zal gebeuren door middel van de Blackboard Application Programming Interfaces (API’s). Hierdoor ontstaat een combinatie van de functionaliteiten van Blackboard’s producten en de geavanceerde functies van Edubox, inclusief het aansluiten bij de internationale specificatie voor Learning Design.

Edubox is een studentgeoriënteerde e-learning player met geavanceerde functionaliteiten op het vlak van pedagogische modellen en is gebaseerd op een universele taal voor Learning Design. Deze taal is ontwikkeld door de Open Universiteit Nederland en vormt de basis van de internationale specificatie voor Learning Design, IMS-LD. Deze specificatie maakt het mogelijk om diverse onderwijsscenario’s, die één of meer pedagogische modellen kunnen bevatten, te modelleren in een voor computers begrijpbare omgeving. De Open Universiteit gebruikt Edubox sinds september 2003 voor negen van haar eigen cursussen.

“De open architectuur van Blackboards technologie biedt onze klanten grotere uitbreidingsmogelijkheden en stelt hen in staat een gepersonaliseerde omgeving van hun e-learning initiatieven te creëren”, aldus Andrew Rosen, de president van Blackboard International. “We zijn erg blij dat de Open Universiteit Nederland gekozen heeft de Blackboard oplossing geïntegreerd met Edubox voor hun onderwijsinitiatieven te gebruiken. Wij geloven dat het resultaat van dit integratieproces en deze alliantie beter zal voorzien in de diverse behoeften van de onderwijsinstellingen in Nederland en in andere landen binnen en buiten Europa.“

“We geloven dat de strategische samenwerking van de Open Universiteit Nederland met Blackboard een belangrijke ontwikkeling is voor de academische instellingen wereldwijd”, aldus Fred Mulder, rector magnificus van de Open Universiteit Nederland. “De integratie van Blackboard en Edubox biedt onderwijsinstellingen een rijkere, studentgerichte omgeving en maakt het mogelijk om onderwijs te ontwikkelen en aan te bieden conform de internationale standaard voor Learning Design. De samenwerking zal leiden tot een nog betere verspreiding van het gebruik van internationale standaarden voor e-learning en zal de samenwerking tussen onderwijsinstellingen vergemakkelijken. Bovendien vergroot de alliantie voor zowel de Open Universiteit als voor Blackboard hun mogelijkheden om de bedrijvenmarkt te bedienen.”

Over Blackboard Inc.
Blackboard is een van de belangrijkste leveranciers van software applicaties en diensten voor de onderwijswereld. De productenlijn van het bedrijf bestaat uit vijf software applicaties die gecombineerd zijn in twee “suites”: de Blackboard Academic SuiteTM en de Blackboard Commerce SuiteTM. Onder Blackboards klanten bevinden zich colleges, universiteiten, scholen en andere leveranciers op de onderwijsmarkt, maar ook uitgevers en andere bedrijven die de onderwijswereld en hun studenten bedienen. Het hoofdkwartier van Blackboard is in Washington, D.C., met kantoren en medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Over Open Universiteit Nederland
De Open Universiteit Nederland is een van de toonaangevende instellingen voor hoger afstandsonderwijs in de wereld en een autoriteit op het gebied van zelfstudie en ict-ondersteund onderwijs. De Open Universiteit speelt een belangrijke rol binnen de Digitale Universiteit, is een van de oprichters van de European Association of Distance Teaching Universities (EADTU), is als een van de weinige universiteiten ‘consultation member‘ van de Europese eLearning Industry Group (eLIG) en is betrokken bij een groot aantal Europese projecten op het gebied van e-learning.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.