Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-04-2004 | Article Rating | (0) reacties

Pilot Staatsexamens online

Andriessen en Partners heeft, in samenwerking met de Open Universiteit NL en in opdracht van de Informatie Beheer Groep (IB-Groep), met succes een pilot afgerond. De opdracht van de pilot was om na te gaan of de (schriftelijke) staatsexamens voor het 3e tijdvak en later mogelijk ook het 2e tijdvak digitaal afgenomen kunnen worden. De pilot zal in de loop van 2004 een vervolg krijgen.

De Informatie Beheer Groep (IB-Groep) is belast met de organisatie en het logistieke proces rondom examens in het Voortgezet Onderwijs. Dit betreft elk jaar zo'n 200.000 kandidaten.

In deze pilot werden via Internet kandidaten opgegeven en ingeschreven. Bij het inschrijven werden direct via Internet de examenlocatie en het tijdstip geboekt. De afname vond plaats in de studiecentra van de Open Universiteit in Amsterdam, Eindhoven en Groningen. De kandidaten kregen in deze pilot eenzelfde examen (Engels en/of Wiskunde) als schriftelijk werd afgenomen, maar dan gepresenteerd op het beeldscherm. De antwoorden werden door de kandidaten eveneens via het beeldscherm ingevoerd. Na afsluiten van het examen waren de correctoren direct in de gelegenheid om beveiligd en on-line, via het beeldscherm, de antwoorden van de kandidaten te beoordelen.

De IB-Groep was tevreden over het verloop van deze pilot. Er deden zich geen technische problemen voor, en de examens waren binnen enkele dagen gecorrigeerd. Ook was duidelijk dat het gehele traject, van aanmelding van de kandidaat tot en met de beoordeling door de correctoren volledig via Internet kan verlopen. Dit zal in de toekomst tot een aanzienlijke kostenbesparing kunnen leiden. Tevens biedt het de mogelijkheid om de examens op flexibele momenten te gaan afnemen.

Ook de betrokken kandidaten (leerlingen) en correctoren waren in grote lijnen tevreden. Zij werden na afloop van de pilot geïnterviewd, waarbij zij zinvolle verbetersuggesties deden. Mede vanwege het succes krijgt deze pilot een vervolg in de loop van 2004.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.