Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-04-2004 | Article Rating | (0) reacties

Bright Alley Knowledge and Learning genomineerd voor SAM Award

Bright Alley is genomineerd voor een SAM Award in de categorie Multimedia, voor de cursus Epilepsie die zij heeft ontwikkeld in opdracht van Postgrade, het onafhankelijke trainingsinstituut van GlaxoSmithKline.

De cursus leert artsen vormen van epilepsie te diagnosticeren, een effectieve anamnese af te nemen en een geschikt behandelplan op te stellen dat kan worden geëvalueerd en bijgesteld, rekening houdend met neveneffecten en veranderende omstandigheden bij de patient. Postgrade maakt gebruik van een online leeromgeving (www.postgrade.nl). Na inschrijving voor een cursus kunnen huisartsen, specialisten en artsassistenten hierop inloggen, waarna zij de betreffende cursus zelfstandig kunnen doorlopen. Hierbij kunnen zij wel terugvallen op docenten van Postgrade. Het concept is onderscheidend omdat:

- in het onderdeel "Diagnose" specialisten een anamnese leren af te nemen door eerst zelf de onderwerpen te bedenken waar ze vragen over willen / moeten stellen. Ze krijgen uiteindelijk niet alleen feedback op het stellen van de juiste diagnose, maar ook of ze relevante informatie hebben verzameld om tot die diagnose te komen;
- de patient tijdens de anamnese niet alleen reageert op vragen van de specialist, maar zelf ook informatie geeft, die weer tips bevat voor andere gespreksonderwerpen. In het onderdeel "Medicamenteuze Behandeling" zijn verschillende combinaties en doseringen van medicijnen mogelijk; de patient reageert non-communicatief (uiterlijk, gezichtsuitdrukking) en mondeling op behandeling;
- de teksten en vragen in het programma aanpasbaar zijn door Postgrade zelf.

De applicatie is niet publiekelijk toegankelijk, maar alleen na inschrijving voor de cursus met een persoonlijk verstrekte inlognaam en password door Postgrade.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.