Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-03-2004 | Article Rating | (0) reacties

Oracle en Thomson NETg zorgen voor vliegende start wereldwijd
leerprogramma British Airways

Oracle Corp. heeft bekendgemaakt dat British Airways een nieuwe en veelomvattende leeroplossing van Oracle en Thomson NETg inzet om daarmee een wereldwijd professioneel ontwikkelingsprogramma op te zetten voor zijn 48.000 medewerkers. Dit programma is erop gericht de bedrijfskosten te drukken en het prestatievermogen van het bedrijf te optimaliseren.

De leeroplossing is het resultaat van een op competentie-ontwikkeling gericht samenwerkingsverband tussen Oracle en Thomson NETg, wereldwijd producent van e-Learning content, technologie en services voor het bedrijfsleven en onderdeel van The Thomson Corporation (NYSE: TOC; TSX: TOC). De samenwerking zorgt voor optimale compatibiliteit tussen Oracle® iLearning, een toepassing van Oracle die organisaties helpt bij het beheren, aanbieden en registreren van opleidingsprogramma's voor online gebruik en in klassikaal verband, en de Thomson NETg Open Leeroplossing, een uitgebreid portfolio van computer-, zakelijke en vakspecifieke opleidingen en kennismanagementinstrumenten.

British Airways gebruikt Oracle iLearning en de Thomson NETg Open Leeroplossing om zijn bestaande opleidingsstrategie om te vormen tot een geïntegreerd leerprogramma met honderden elektronische en traditionele leertrajecten voor alle medewerkers. Door bestaande cursussen op een eenvoudige manier te koppelen aan een nieuw leerprogramma en de bestaande gegevens van de medewerkers daarin te importeren, kan British Airways de implementatietijd en -kosten verminderen. Zo kan de veiligheid en professionele ontwikkeling van de medewerkers op een rendabele en snelle manier worden verbeterd.

"De integratie van de technologie van Oracle en Thomson NETg maakt het voor British Airways mogelijk om ons leerprogramma op een efficiënte manier over de hele wereld te implementeren", aldus Graeme Davison, Oracle iLearning Implementation Manager van British Airways. "De gecombineerde oplossing van beide bedrijven heeft British Airways een uitgebreid leerprogramma opgeleverd dat ons personeel over de hele wereld traint op belangrijke gebieden als bagage- en luchthavenbeveiliging."

Aangezien Oracle iLearning is geïntegreerd in het Human Resource Management System (HRMS) van Oracle, kan British Airways naast de opleidingsprogramma's ook andere activiteiten op het gebied van scholing bijhouden. Zo ontstaat een uitgebreid overzicht van de persoonlijke groei van de individuele medewerker en zijn of haar vaardigheden.

Dankzij de selfservicemogelijkheden van Oracle iLearning kunnen de medewerkers van British Airways zichzelf via een portaalsite opgeven voor cursussen, trainingen volgen in klassikaal verband, uiteenlopende informatie opvragen en hun eigen opleidingsschema beheren. Alle opleidingsgegevens worden opgeslagen op één locatie, zodat managers precies de vorderingen van de medewerkers kunnen volgen en effect kunnen meten. Het opleidingsschema van de medewerkers kan op deze locatie worden gewijzigd en tevens is het mogelijk om gedetailleerde rapporten samen te stellen.

Gegarandeerde compatibiliteit
Om een goede integratie van beide technologieën te waarborgen is Oracle iLearning uitgebreid getest in het Thomson NETg Interoperabiliteitslab. Er is een open architectuur gecreëerd voor een naadloze implementatie van het volledige lesmateriaal van Thomson NETg. Het bedrijf is tevens lid van het Oracle PartnerNetwork. Thomson NETg heeft zijn materiaal getest in het iLearning Content Lab van Oracle om de compatibiliteit met industrienormen zoals AICC (Airline Industry CBT Committee) en (SCORM) (Sharable Content Object Reference Model) te controleren voor huidige en toekomstige releases.

"Oracle iLearning is helemaal opnieuw opgebouwd om middelgrote en grote ondernemingen een compleet systeem te kunnen bieden voor een optimaal beheer van hun ontwikkelingsprogramma's, met ondersteuning voor alle mogelijke activiteiten van het bedrijf in kwestie op het gebied van training en ontwikkeling", aldus Joel Summers, Senior Vice President van Global HRMS en Learning Management Product Development bij Oracle. "In combinatie met de oplossing van Thomson NETg kunnen bedrijven hun medewerkers leerprogramma's van topklasse aanbieden die eenvoudig te implementeren zijn, die specifiek zijn gericht op de functie van de medewerker en die nauw aansluiten op de algemene doelstellingen van de organisatie."

"Een open leeromgeving is van cruciaal belang voor organisaties die op een snelle, efficiënte en doeltreffende manier wereldwijd een online-leersysteem willen invoeren", aldus Joe Dougherty, president van Thomson NETg. "Wij hebben aanzienlijk geïnvesteerd in ons LMS Interoperabiliteitslab, zodat onze klanten tijd en geld kunnen besparen en in een kort tijdsbestek essentiële vaardigheden kunnen invoeren in het hele bedrijf."

Het Interoperabiliteitslab van Thomson NETg werd in 2002 opgericht om de e-Learning content te kunnen testen op compatibiliteit met de voornaamste Learning Management Systems uit de sector. Het Oracle iLearning Content Lab is ontworpen om het voor ontwikkelaars en leveranciers van content mogelijk te maken dat zij compatibiliteit realiseren tussen hun content en Oracle iLearning.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.