Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-03-2004 | Article Rating | (0) reacties

Koninklijke Marine in zee met Bright Alley

Bright Alley Knowledge & Learning heeft voor de personeelsvoorziening van de Koninklijke Marine een website opgeleverd voor al haar voorlichtingen, gericht op jongeren die geïnteresseerd zijn in een loopbaan bij de Marine. Het gaat jaarlijks om zo'n 5000 kandidaten. Voordat zij mogen solliciteren bij de Marine, moeten ze eerst verplicht een voorlichting gevolgd hebben die specifiek is toegespitst op vooropleiding en interesse van de kandidaat. Een voorlichtingsessie wordt afgesloten met een interactieve toets, op basis waarvan men mag solliciteren. De Marine stelt momenteel aan de hand van een pilot vast of het zinvol is deze voorlichtingen on line aan te bieden.

De Marine verwacht een flink aantal voordelen te behalen aan de website. Service aan de kandidaten omdat ze nu op een zelf gekozen moment en plaats de voorlichting kunnen volgen. Kostenbesparing omdat er vrijwel geen fysieke voorlichtingen op verschillende plaatsen in het land meer hoeven plaats te vinden. Verder heeft de Marine de mogelijkheid de voorlichtingsprofielen gepersonaliseerd aan te bieden en krijgt de kandidaat op basis van de vooropleiding alleen een overzicht van de voor hem of haar relevante functies. Ten slotte is er eenheid van informatievoorziening; alle kandidaten krijgen op gelijke wijze dezelfde informatie voor ogen.

De uitdaging voor Bright Alley Knowledge & Learning lag vooral in de vertaling van het bestaande voorlichtingsmateriaal naar een on line variant waarbij de criteria aantrekkelijkheid en kennisvergaring van groot belang waren. Bright Alley Knowledge & Learning heeft daarvoor in nauwe samenwerking met de Marine de bestaande informatie omgewerkt naar vraaggebaseerde eenheden waarbij slimme feedback tot doel heeft de gebruiker op het gewenste kennisniveau te krijgen. De applicatie is op verzoek van de Marine ontwikkeld in JAVA. Belangrijkste redenen daarvoor zijn de verminderde inbraakgevoeligheid en de compatibility met andere applicaties die de Marine al draait.

De pilot loopt tot medio april. Het slagen van de pilot zal voornamelijk worden bepaald door twee factoren. Ten eerste de acceptatie van de on line voorlichting als zodanig. Houden kandidaten de voorkeur voor een voorlichting door een vertegenwoordiger van de Marine met wie ze oog-in-oog staan en direct hun vragen kunnen stellen of kiezen zij voor de luxe van een voorlichting op een zelf gekozen plaats en tijd zonder persoonlijk contact. De tweede factor is de mate van vergaarde kennis. Naast een informatieplicht wil de Marine ook graag dat kandidaten zich een zo goed mogelijk beeld kunnen vormen van hun toekomstige werkzaamheden. Welk type voorlichting geeft het beste kennisniveau? Een kandidaat die immers het hele sollicitatietraject met succes doorloopt en vervolgens in het begin van de bedrijfsopleiding afhaakt, veroorzaakt een ongewenste onkostenpost.

Volgens Erik van Iterson, internetmanager Personeelvoorziening Koninklijke Marine is de keuze op Bright Alley gevallen na een concurrentiestelling waarbij kwaliteit de belangrijkste beslisreden was: "Bright Alley Knowledge & Learning heeft in zeer korte tijd een robuuste applicatie gebouwd met een zeer doordachte interface, zowel aan de voor- als achterzijde. Met name de manier waarop informatie aan de kandidaat wordt aangeboden is goed doordacht en ook nog goed te onderhouden door de Marine". Van Iterson kijkt tevreden terug op de samenwerking: "door direct contact tussen de mensen op de werkvloer aan beide kanten is in een zeer korte tijd een omvangrijk project succesvol afgerond. De snelheid waarmee over en weer concepten werden aangeboden en goedgekeurd, stemden wederzijds tot tevredenheid".


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.