Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-03-2004 | Article Rating | (0) reacties

FSR opleidingsgroep helpt detailhandel over digitale drempel

Met de lancering van e-Campus helpt FSR opleidingsgroep de ondernemers in detailhandel en ambachten over de digitale drempel. Met behulp van e-Campus kunnen de ondernemers via Internet deelnemen aan cursussen op het gebied van Microsoft Office. Dankzij deze ondersteuning kunnen de ondernemers optimaal profiteren van nieuwe ICT toepassingen.

In 1998 is het hoofdbedrijfschap detailhandel en ambachten (HBD en HBA) met steun van het ministerie van Economische Zaken gestart met het project ‘over de digitale drempel’ (project o3d). Het doel van het project was om ondernemers in detailhandel en het ambacht te ondersteunen bij het verder professionaliseren van hun bedrijfsvoering en het vergroten van hun concurrentiekracht door meer gebruik te maken van ICT toepassingen.

Het verwerven en vergroten van computerkennis, is een essentieel onderdeel van het project o3d. Hierin speelt FSR opleidingsgroep een belangrijke rol. FSR opleidingsgroep heeft speciaal voor de ondernemers maatwerk trainingen ontwikkeld om de detaillisten kennis te laten maken met de computer. Deze trainingen worden klassikaal aangeboden op de verschillende vestigingen van FSR. Een groot aantal ondernemers heeft de afgelopen 4 jaar gebruik gemaakt van deze trainingen.

Omdat inmiddels een groot deel van de ondernemers gebruik maakt van de computer en Internet en er steeds meer specifieke gebruikersvragen komen, heeft de projectgroep o3d besloten, dat het tijd wordt voor de volgende stap voor de ondernemers: een digitale leeromgeving.

De ondernemers kunnen nu via e-Campus hun kennis vergroten door:
- vragen te stellen aan een docent, waarna de docent de betreffende leerstof voor de deelnemer klaarzet,
- te zoeken in de database naar het gewenste onderwerp,
- met elkaar te discussiëren en ideeën uit te wisselen in het forum,
- vragen en antwoorden te bekijken van andere cursisten in de Veel Gestelde Vragen database,
- het bekijken van simulaties,
- het maken van opdrachten,
- het bekijken van educatieve video’s,

Naast de bovenstaande leervormen kunnen de ondernemers via e-Campus een persoonlijk Boek op Maat bestellen met alle relevante onderwerpen. Dit boek kan als naslagwerk op de werkplek worden gebruikt. Kortom, voor iedere ondernemer in detailhandel en ambachten biedt e-Campus wat wils.

Hoofd Bedrijfschap Detailhandel
Als sectorinstituut ondersteunt het HBD de gehele detailhandel. Het HBD vervult een functie als kenniscentrum; maakt maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid helder en hanteerbaar en stimuleert de professionaliteit in de sector. De activiteiten van het HBD zijn niet alleen gericht op de detailhandelsondernemingen. Tevens biedt het HBD helderheid aan organisaties en instanties waarmee de detailhandel te maken heeft, zoals overheden, banken, projectontwikkelaars en adviseurs.

Hoofd Bedrijfschap Ambachten
Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) heeft als opdracht de sociaal-economische ontwikkeling in de aangesloten branches te bevorderen, zodat deze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de samenleving als geheel. De inzet van het HBA is dat de aangesloten bedrijven zich kunnen aanpassen aan steeds veranderende markten en aan actuele eisen op het gebied van kwaliteit, milieu, arbeidsomstandigheden en technologische vernieuwing.

FSR opleidingsgroep
FSR opleidingsgroep is een jonge en dynamische opleider, die vanuit een onderwijskundige en technologische achtergrond op een innovatieve en creatieve wijze opleidingstrajecten kan organiseren en faciliteren. Wij willen onze klanten altijd iets leren. Als belangrijkste inhoudsgebied leren we nu onze klanten om beter met de computer te werken (hard skills), maar in de nabije toekomst zullen we ook steeds meer andere trainingen gaan aanbieden. U kunt hierbij denken aan communicatietrainingen, projectmatig werken en diverse managementopleidingen (soft skills).


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.