Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-03-2004 | Article Rating | (0) reacties

Europese HR-managers zien geen brood in uitbesteden personeelsmanagement

Bunnik, 3 maart 2004 - Uit recent onderzoek onder ruim 500 Europese HR-managers en directieleden van grote ondernemingen, verricht in opdracht van Management Centre Europe (MCE), blijkt dat het uitbesteden van Human Resources niet erg populair is. Het onderzoek geeft aan dat maar liefst 66% van de HR-managers geen voordelen ziet in het uitbesteden van hun personeelsmanagement. Meer dan de helft van deze groep denkt zelfs dat uitbesteding van HR-functies leidt tot een slechtere dienstverlening.

Opleidingsbudgetten als percentage van de omzet blijven de komende drie jaar volgens 91% van de respondenten minimaal gelijk. 51% voorspelt zelfs een toename. 80% van de ondervraagden geeft aan dat zij van plan zijn meer dan 50% van alle trainingen in-house te laten geven. Management- en directieleden genieten daarbij overigens geen voorkeurspositie: volgens 43% van de ondervraagden krijgt deze groep net zoveel ontwikkelingsmogelijkheden als de rest van de organisatie, en in 33% van de gevallen zelfs minder. Vrijwel alle ondervraagde HR-managers en directieleden (94%) zijn het erover eens dat investeren in e-learning een efficiënte besteding van opleidingsmiddelen en -budgetten is. Ruim driekwart van de respondenten (76%) geeft dan ook aan de komende drie jaar meer gebruik te zullen maken van e-learning als trainingsmethode.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat driekwart (75%) van de Europese HR-managers een direct verband ziet tussen de kwaliteit van de werkomgeving en het ziekteverzuim binnen organisaties. Opvallend in dit verband is dat 31% van de respondenten vindt dat hun eigen werkomgeving gedateerd is. Ruim eenvijfde (21%) vind zelfs dat hun kantooromgeving op geen enkele wijze stimuleert als plek om te werken. Hoewel de meerderheid het erover eens is dat een slechte werkomgeving leidt tot verminderde productiviteit, is er dus nog veel ruimte voor verbetering.

"e-learning is duidelijk in korte tijd een volwaardig leermiddel geworden, maar organisaties moeten vooral niet de waarde van persoonlijke training en coaching uit het oog verliezen", zegt Virginie Geoffrion, Senior Manager Communications bij MCE. "En hoewel de meeste organisaties kritisch tegenover het uitbesteden van HR staan, toont dit in ieder geval aan dat er niet alleen naar kosten wordt gekeken en dat personeelsmanagement duidelijk als core business wordt gezien."

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 500 HR-managers en directieleden van grote ondernemingen in Nederland, België, Spanje en Engeland. De resultaten van het onderzoek zullen belangrijke gespreksonderwerpen zijn tijdens de wereldwijde HR-conferentie in Sevilla (Spanje), die van 21 tot en met 23 april 2004 voor de 36ste keer wordt georganiseerd door MCE. De conferentie staat in het teken van 'De toekomst van werk'.

Over Management Centre Europe
MCE, wereldwijd managementtrainer, levert diensten aan bedrijven en hogere kaderleden met het oog op de optimalisering van hun prestaties. Meer dan 1.000 trainingen per jaar worden op die manier georganiseerd voor meer dan 15.000 managers over de gehele wereld. MCE ontwikkelt diensten op maat van de klant en houdt hierbij rekening met zijn specifieke eisen en verwachtingen. De opleidingen worden gegeven in een volledig uitgerust en modern conferentiecentrum in Brussel of op een locatie die de klant zelf kiest. Voor meer informatie: www.mce.be


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.