Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-02-2004 | Article Rating | (0) reacties

'ICT-bedrijf voor het onderwijs'

The Mediator Group (TMG) heeft deze week het kwaliteitspredikaat 'ICT- bedrijf voor het onderwijs' ontvangen. TMG ontwikkelt en implementeert het open source-learning pakket Didactor. Didactor is gebaseerd op het in Nederland veelgebruikte web content-managementsysteem(CMS) MMBase. Met Didactor laat TMG zien dat MMBase zich uitstekend leent voor het ontwikkelen van een grote diversiteit aan webgebasseerde applicaties.

De uitgifte van dit keurmerk gebeurt op gezamenlijk initiatief van de Stichting ICT op school en Nederland~ICT.

Het keurmerk is gericht op ICT bedrijven en scholen uit het primair en voortgezet onderwijs. Het primaire doel van het keurmerk is het verbeteren van ICT toepassingen in het onderwijs. ICT bedrijven die in aanmerking willen komen voor het keurmerk moeten voldoen aan de kwaliteitsregeling die hiervoor is opgesteld. Dit omvat zaken als: het kwaliteitssysteem, klachtenregeling, kennis en inzicht in de onderwijssector en professionaliteit.

Met de elektronische leeromgeving Didactor worden onderwijsinstellingen in staat gesteld om elektronische leervormen in het onderwijsprogramma te integreren. Omdat het product is ontwikkeld in de open source software MMBase hoeven er voor het gebruik geen licentiekosten te worden betaald. Didactor doorstaat zowel technisch als didactisch iedere vergelijking met de concurrentie.

Op de website www.kwaliteitsregeling.nl staat een register waarin alle organisaties staan vermeld waar het keurmerk aan is verstrekt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.