Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-01-2004 | Article Rating | (0) reacties

EasyGenerator® beschikbaar via SURFdiensten

SURFdiensten en NIAM-TMS hebben een driejarige licentieovereenkomst getekend voor
EasyGenerator® Suite, het softwarepakket waarmee docenten, inhoudsdeskundigen en auteurs zelf digitaal lesmateriaal kunnen ontwikkelen en distribueren. Door het aanbod via SURFdiensten bedragen de licentiekosten voor educatieve instellingen slechts een fractie van de commerciële tarieven.

Naast SURFdiensten zijn ook haar partnerorganisaties SLBdiensten en APS IT-diensten bij de overeenkomst betrokken. Daarmee komt EasyGenerator® ter beschikking van zowel het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek als voor BVE, voortgezet- en primair onderwijs.

EasyGenerator® stelt onderwijsgevenden zonder programmeerkennis in staat hun onderwijs te verrijken met e-learning. De tool is eenvoudig in gebruik en maakt het mogelijk informatie op een aantrekkelijke manier aan te bieden en te voorzien van interactieve opdrachten en toetsen.
Daarbij kan gebruikt worden gemaakt van digitale filmpjes (video en flash), foto’s en audiofragmenten. Ook zijn er eenvoudig links te maken naar (onderdelen van) bestaande websites.

Distributie is mogelijk via LAN, cd-rom, intranet of Internet. In EasyGenerator® ontwikkelde
lessen zijn te exporteren naar de meest bekende ELO’s (elektronische leeromgevingen) en LMS-en (leermanagementsystemen).

EasyGenerator® wordt ontwikkeld door NIAM-TMS en wordt geleverd in drie pakketten met verschillende mogelijkheden en in verschillende prijsklassen. De kosten zijn verder afhankelijk van het aantal leerlingen of studenten. Binnen de school of instelling is het aantal installaties of
auteurs onbeperkt. Ondersteuning via de instellingshelpdesk is bij de licentieprijs inbegrepen.

EasyGenerator® wordt inmiddels wereldwijd ingezet in een groot aantal bedrijfsopleidingen. Mede vanwege de enorme efficiëntie en door de mogelijkheid om ontwikkelde cursussen te
integreren in SCORM-compliant leeromgevingen, is de ontwikkeltool uitermate geschikt voor het onderwijs, van basisschool tot universiteit.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.