Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-01-2004 | Article Rating | (0) reacties

DE VIRTUAL TRAUMA SIMULATOR: LEVENSECHTE GEWONDENSIMULATIE VIA DE SATELLIET

Spoedeisende geneeskundige hulp moet meestal worden verleend in bijzondere situaties. Op straat, in het veld, in weer en wind moet een hulpverlener snel, adequaat en efficiënt kunnen optreden. Om hulpverleners goed voor te bereiden, is het van belang zo realistisch mogelijk te trainen. Niet alleen de omstandigheden moeten worden nagebootst, maar ook gewonden moeten levensecht worden nagespeeld.

MOBIELE SIMULATOR
TinQwise Hilversum heeft voor de Koninklijke Landmacht een veldsimulator voor de training van medisch personeel ontwikkeld. Deze simulator, de Virtual Trauma Simulator, kan onbeperkt en levensecht gewonden simuleren met tientallen verschillende trauma’s en combinaties van trauma’s. Het systeem draait op een handheld PC en berekent in een fractie van een seconde de actuele status van een gewonde. Via een satellietverbinding worden gegevens uitgewisseld.


In de training moet de hulpverlener op de handheld PC een gewonde selecteren, onderzoek doen en behandelingen uitvoeren. Het effect van uitgevoerde behandelingen wordt weer meegenomen in de berekening van de status van de gewonde. In totaal heeft de hulpverlener een groot aantal behandelingen ter beschikking dat gericht is op deze specifieke doelgroepsituatie. Om zo realistisch mogelijk te trainen en te leren, is het mogelijk een hulpverlener ‘ter plekke’ meerdere gewonden te laten behandelen.
De simulator wordt inmiddels gebruikt door de Geneeskundige dienst van Defensie in Nederland (OCMGD).


EXPERTSYSTEEM VOOR EVALUATIE EN FEEDBACK
De Virtual Trauma Simulator bevat een expertsysteem, dat realtime de beslissingen van de hulpverlener beoordeelt en feedback geeft. Het systeem beoordeelt in welke volgorde gewonden behandeld moeten worden (Triage), weet van elke gewonde welke onderzoeken en behandelingen noodzakelijk zijn en houdt rekening met de veranderende status van de gewonde. Bovendien beoordeelt het systeem of de hulpverlener volgens het protocol werkt en de onderzoeken en behandelingen in de juiste volgorde uitvoert.

LEER COMPONENTEN
De Virtual Trauma Simulator is opgebouwd uit verschillende componenten die het leren ondersteunen:
• Traumadatabase met bijbehorende symptomen en behandelingen.
• Expertsysteem voor evaluatie en feedback.
• Ontwikkelomgeving voor aanpassing en uitbreiding van simulaties.
• Cursistvolg- en beoordelingssysteem.

TinQwise
Sinds 1986 ondersteunt TinQwise bedrijven en instellingen met:
• de keuze van een passende e-learningstrategie;
• de ontwikkeling van effectieve leermethodes voor e-learning;
• de ontwikkeling van lesinhouden en materialen voor e-learning;
• de implementatie van e-learning in de organisatie.

Referenties
ABN AMRO, Alfa-college/ VAPA, ECT, O&O Fonds voor Energie- en Nutsbedrijven, Hogeschool van Amsterdam, ING Groep, ISS Nederland, KOC Nederland, Koninklijke Ahold, Koninklijke Landmacht , Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM), Koninklijke Marine, Koninklijke Militaire Academie (KMA), KPN Telecom, Ministerie van Justitie, Nationale-Nederlanden, NOVIB, NUON, Opleidingscentrum Militair Geneeskundige Diensten (OCMGD), SVH, SAAB Training Systems, Sweden, Teleac/NOT
Voor meer informatie over TinQwise en haar diensten kunt u contact opnemen met
Iris Koolen, 035-538 56 56 / 06-150 164 85, iriskoolen@tinqwise.nl, www.tinqwise.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.