Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-01-2004 | Article Rating | (0) reacties

World on Web introduceert de toonaangevende elektronische leeromgeving it’s:learning in Nederland.

World on Web heeft 17 december jl. de reseller-oveenkomst getekend met het Noorse bedrijf it:solutions, de ontwikkelaars van it’s:learning. Hiermee komt it’s:learning dat inmiddels meer dan 400.000 gebruikers telt, beschikbaar op de Nederlandse markt.

Dhr Sivertsen (algemeen directeur World on Web) legt uit waarom it’s:learning gezien kan worden als de 2e generatie in elektronische leeromgevingen:

Bij de ontwikkeling van it’s:learning zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met diverse pedagogische instituten en universiteiten in Scandinavië. Hierdoor is ondersteuning van het leerproces en het intuïtieve gebruik op de voorgrond gekomen. Niet de techniek is belangrijk, maar de integratie met het lesprogramma en de flexibele ondersteuning van lesmethoden. Zowel docenten als studenten ervaren een duidelijke kwaliteitsverbetering: “Studeren wordt gewoon leuker”, aldus een tevreden student.

Verder zegt dhr Sivertsen: “Het succes van een elektronische leeromgeving wordt grotendeels bepaald door de gebruiksvriendelijkheid. it’s:learning maakt de drempel zo laag mogelijk zodat het toegankelijk wordt voor iedereen. Zowel docenten als leerlingen vinden het plezierig om mee te werken.”

De functionaliteit die it’s:learning biedt, bestaat uit mogelijkheden voor communicatie en samenwerking, ontwikkeling, distributie en beheer van (digitaal) lesmateriaal en een hulpmiddel voor cursusadministratie, evaluatie en rapportage (portfoliomanagement). Een ander voordeel is dat alle internationale standaarden voor trainingsmateriaal ( SCORM / IMS / AICC) worden ondersteund en er specifieke filters zijn ontwikkeld om (digitaal) lesmateriaal van afwijkende standaarden cq andere systemen te kunnen importeren. Op de vraag wat het kost antwoordt dhr Sivertsen: “Ons prijsbeleid is gebaseerd op het daadwerkelijke gebruik. Elke euro die u spendeert, is zodoende een zinvolle investering.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.