Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-01-2004 | Article Rating | (0) reacties

ROC Horizon College gaat instituutsbreed werken met Threeships N@Tschool!

Positieve ervaringen
In juni 2001 is de sector Handel & Dienstverlening van het Horizon College op kleine schaal gestart met Threeships N@Tschool!. In de daarop volgende twee jaar is Elobase <1> via Threeships N@Tschool! succesvol ingezet richting haar deelnemers. Als logisch vervolg hierop is een begin gemaakt met de ontwikkeling van IGbase <2>.



Omschakeling
De heer Van de Langenberg, voorzitter College van Bestuur, ROC Horizon College: "De omschakeling van vakgericht naar competentiegericht onderwijs, het aanbrengen van meer diversiteit in studie-mogelijkheden, afgestemd op de doelgroep(en), zoals het natuurlijk leren, het vraagt allemaal een enorme inspanning om het voor elkaar te krijgen. Het is daarom van groot belang om de ondersteuning van onderwijsinnovaties met e-learning hierin volledig te integreren, waardoor de energie geconcentreerd kan worden ingezet".



Startschot
De positieve ervaringen van de sector Handel & Dienstverlening hebben er toe geleid dat het Horizon College heeft besloten om met ingang van 2004, Threeships N@Tschool! instituutsbreed in te gaan zetten binnen de overige sectoren. Het ROC geeft hierdoor meteen het startschot voor een lange reeks van ontwikkelingen waarbij wordt ingezet op het zo goed mogelijk uitnutten van ICT voor zowel het primaire proces (competenties verwerven) als de ondersteunende processen (begeleiding en beoordeling).



ROC Horizon College
Het Horizon College (opgericht in 1998) is het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) voor de regio's Noord-Kennemerland en West-Friesland. Het ROC heeft onderwijslocaties in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Enkhuizen. Gemiddeld heeft het Horizon College zo'n 18.000 deelnemers en zijn er 1.300 onderwijs en ondersteunende personeelsleden werkzaam. Het Horizon College is hiermee één van de grootste werkgevers boven het Noordzeekanaal en heeft een omzet van 80 miljoen euro.


Three Ships enterprises
Three Ships enterprises is opgericht in 1996 en heeft momenteel 40 medewerkers. Het bedrijf richt zich sinds 2000 met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! op de e-learning markt voor onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven. Dit heeft geresulteerd in een snel groeiende klantenkring die het afgelopen jaar gestegen is naar ruim 60 klanten.

De elektronische leeromgeving wordt ingezet in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en bij overheden en het bedrijfsleven (o.a. SVH, Belastingdienst).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.