Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-01-2004 | Article Rating | (0) reacties

British Telecom kiest voor leerprogramma's van Thomson NETg

Amsterdam, 8 januari 2004 - NETg, wereldwijd de grootste producent van leeroplossingen voor ondernemingen en onderdeel van de Thomson Corporation
(NYSE: TOC, TSX: TOC), heeft vandaag bekendgemaakt dat een samenwerking met British Telecom (BT) is aangegaan. Hierdoor kan aan de medewerkers van BT een geavanceerd leerprogramma worden aangeboden op basis van de Thomson NETg Open Leeroplossing. De doelgerichte opleidingsmogelijkheden van Thomson NETg voor zakelijke, professionele en IT-vaardigheden zijn nu - via het intranet van BT - beschikbaar voor meer dan 100.000 medewerkers van dit bedrijf.
Thomson NETg stelt alles in het werk om de lesprogramma's van BT tot een succes te maken. Beide bedrijven hebben in heel Europa, waaronder Nederland, een aantal roadshows gehouden om de medewerkers meer informatie te verschaffen over de voordelen van e-Learning en om het gebruik ervan te stimuleren. De roadshows van BT - die onder de aandacht werden gebracht met de slogan 'Freedom to e-Learn' - werden druk bezocht en leverden waardevolle feedback op over het aanbod van Thomson NETg.

Gebruik stimuleren om resultaat te garanderen Ook in Nederland hebben BT en Thomson NETg op verschillende locaties roadshows gehouden. Tijdens deze roadshows werden mensen uitgenodigd om het materiaal van Thomson NETg zelf uit te proberen en om demonstraties van cursussen te bekijken.

"Met deze roadshows wilden wij de uitstekende leermogelijkheden promoten waarover onze medewerkers nu kunnen beschikken", aldus David Slingo, Head of Learning van de BT Academy. "Wij wilden onze medewerkers laten zien hoe ze het systeem konden gebruiken en hoe ze het specifieke materiaal konden vinden om hun eigen kennis en vaardigheden te verbeteren. Hierbij zijn de programma's aangepast aan de lokale behoeften van elk land. Ook wilden we duidelijk maken dat e-Learning programma's gemakkelijk te vinden en altijd beschikbaar zijn. Onze medewerkers begrijpen nu dat ze e-Learning kunnen gebruiken om hun eigen prestaties te verbeteren, waardoor wij in staat worden gesteld om ons concurrentievoordeel te behouden. Thomson NETg speelt bij dit alles een cruciale rol."

Geavanceerde leermogelijkheden binnen handbereik BT (ondersteund door Accenture HR Services) gebruikt diverse leermogelijkheden uit de Open Leeroplossing van Thomson NETg, waaronder e-Learning-cursussen op het gebied van leidinggeven, communicatie en teambuilding, Microsoft Office 2000 en het Europees Computer Rijbewijs. Het cursusmateriaal van Thomson NETg wordt hoofdzakelijk geraadpleegd via de BT Academy, binnen het intranet van BT, zodat de medewerkers gemakkelijk van het systeem gebruik kunnen maken.

"Met ruim 30 jaar ervaring, hebben wij inmiddels een sterke reputatie in deze sector opgebouwd. Daarom stellen wij alles in het werk om de leerprogramma's van BT tot een succes te maken", aldus Odin Nijenhuis, Branch Manager van Thomson NETg Nederland. "Wij beseffen dat interne marketing van essentieel belang is om ervoor te zorgen dat de medewerkers weten over welke leermogelijkheden ze kunnen beschikken. Daarom blijven wij ook na de introductie van een op maat gemaakte leeroplossing met onze klanten samenwerken, bijvoorbeeld met het opzetten van een communicatieprogramma dat continue bijscholing intern promoot en dat de acceptatie ervan stimuleert. Op deze manier kunnen goede resultaten worden bereikt en zorgen we ervoor dat de medewerkers altijd over de juiste vaardigheden beschikken om beter te kunnen presteren en om gemotiveerd, tevreden en geïnspireerd te blijven. En dat zorgt er dan weer voor dat het bedrijf in kwestie zijn doelstellingen kan realiseren."

De Thomson Corporation en Thomson NETg
De Thomson Corporation () boekte in 2002 een omzet van 7,8 miljard dollar en is een aanbieder van geïntegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionals over de hele wereld.
De onderneming staat genoteerd aan de beurs van Toronto en New York (TSX:
TOC; NYSE: TOC). Het aanbod van Thomson is gericht op de behoeften van particulieren, (overheids)instellingen en bedrijven, en omvat een breed portfolio van producten en diensten die traditioneel en gedistribueerd leren mogelijk maken.

Thomson NETg (www.netg.nl), onderdeel van de Thomson Corporation, is een mondiale leider op het gebied van open leeroplossingen met een uitgebreid aanbod aan bekroond materiaal, diverse mogelijkheden om het materiaal bij de cursist te krijgen, geavanceerde technologie en de meest uiteenlopende diensten. Het aanbod van Thomson NETg omvat een rijke, volledig geïntegreerde oplossing op basis van e-Learning cursussen, elektronische naslagwerken, boeken, online boeken, cursussen onder leiding van een docent, gehoste learning, NETgLearning.com en Wave accelerated IT Boot Camps en zelfstudiepakketten, maar bijvoorbeeld ook online opleidingen voor leidinggevenden en een e-MBA programma. Ook na meer dan 30 jaar blijft Thomson NETg dé partner bij uitstek voor organisaties over de hele wereld die op zoek zijn naar vernieuwing in scholing en professionele ontwikkeling.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.