Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-01-2004 | Article Rating | (0) reacties

EVO evolueert met behulp van e-learning

Flexibeler cursusaanbod
EVO heeft onder andere tot taak om de bij haar aangesloten leden zo goed mogelijk te ondersteunen, bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen aan hun medewerkers. EVO merkt dat de behoefte aan een flexibel cursusaanbod steeds groter wordt, waarbij cursussen ook in een verkorte variant of deels middels zelfstudie aangeboden worden. Daarom wil men graag een deel van het cursusaanbod op termijn via e-learning aanbieden.

Zelf aan de slag
Bright Alley Knowledge & Learning komt deze vraag vaker tegen bij branche-organisaties. In de praktijk betekent dit vaak dat docenten zelf e-learning-cursussen gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld met behulp van een aangeschafte auteurstool, zoals bijvoorbeeld Easy Generator. Het ontwikkelen van een interactieve training is echter wel iets anders dan het geven van een klassikale cursus, en met de aanschaf van een auteurstool ben je er dus nog niet.

Begeleiding bij ontwikkeling
Daarom biedt Bright Alley Knowledge & Learning, een bedrijf met ruime ervaring in het ontwikkelen van interactieve trainingen, ondersteuning aan bij het opzetten en uitvoeren van een eerste e-learning project, met als doelstelling om zo snel mogelijk de hiervoor benodigde kennis en expertise te borgen binnen de eigen organisatie. Zo ook bij EVO. In verschillende interactieve workshops is samen met de docenten een didactisch concept ontwikkeld. Vervolgens zijn zij begeleid bij het ontwikkelproces: hoe zet je een e-learning-cursus op, in welke opzichten is interactief leren anders dan klassikaal leren, hoe kun je een cursist boeien, wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen van de auteurstool? Het resultaat bestaat niet alleen uit een kant-en-klare training, maar ook uit enthousiaste, gemotiveerde docenten die zelf verder aan de slag kunnen met e-learning. Laurie d'Hont, projectmanager van EVO: "EVO is zeer tevreden is over de ondersteuning door Bright Alley. Vooral omdat de docenten nu zelf de vaardigheden hebben verkregen om volgende cursussen voor e-learning geschikt te maken. Daarmee zal de organisatie zeker doorgaan."

Ideale aanvulling op klassikale training
Voor de eerste e-learning cursus van EVO, de Basisopleiding Declarant, moest een cursist voorheen 24 weken achter elkaar op en neer naar een (soms ver weg gelegen) lokatie om daar een klassikale les te volgen. Maar lang niet alle stof hoeft gezamenlijk op lokatie doorgenomen te worden. EVO kiest nu voor een combinatie van 'les-ter-plekke' en e-learning. De interactieve training bestaat uit praktijkcases, met een oplopende moeilijkheidsgraad. Daarnaast bevat de training ook veel theorie en achtergrondinformatie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.