Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-12-2003 | Article Rating | (0) reacties

Thuiszorg gaat leren via e-learning

Vanaf 1 januari 2004 kunnen medewerkers van thuiszorginstellingen via e-learning een cursus Zorg voor de Huishouding volgen. De cursus is ontwikkeld in opdracht en onder leiding van de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) door Maassen Consulting en het Rijn IJssel College. De Sectorfondsen Zorg en Welzijn hebben hiervoor een subsidie verstrekt. De cursus bevat de complete theorie voor de deelkwalificatie Zorg voor de Huishouding (202) afgestemd op de thuiszorgsituatie. De cursisten kunnen de cursus afsluiten met een officieel certificaat dat erkend is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). De LVT heeft dit initiatief genomen omdat veel thuiszorginstellingen een oplossing zoeken voor het opleidingsprobleem van de herintreders en zij-instromers. De cursus wordt aangeboden door uitgeverij NijghVersluys.

In de afgelopen jaren is het personeelstekort in de (thuis)zorg met succes bestreden met de werving van herintreders en zij-instromers. Omdat de werkervaring en opleidingsachtergrond van deze medewerkers sterk uiteenloopt wil de thuiszorg de medewerkers kwalificeren. Het huidige OCW opleidingenaanbod bestaat uit 2- tot 3 jarige trajecten met een vaste startdatum in september. De thuiszorg kent een lange traditie met het opleiden van volwassenen. Naast de beroepsopleidingen heeft de thuiszorg eigen korte bedrijfsopleidingen ontwikkeld. Omdat de meeste medewerkers in deeltijd werken en gedurende het gehele jaar instromen zoeken de instellingen naast de bestaande twee systemen (beroeps- en bedrijfsopleidingen) naar een flexibele opleidingsvorm via e-learning. Met de e-learning-cursus hebben de instellingen de beschikking over een tijd-en plaatsonafhankelijke manier van leren waarmee de cursisten zelf het tempo en de leerroute kunnen bepalen.

Naast de cursus Zorg voor de Huishouding (202) die voor de thuiszorg is ontwikkeld, biedt NijghVersluys ook internetcursussen aan over Kwaliteit en Deskundigheidsbevordering (205 en 306) en Ontwikkelingen in de Maatschappij (206/307). Deze cursussen zijn ook ontwikkeld door Maassen Consulting en het Rijn IJssel College en draaien op het e-learning platform van dit bedrijf: Train-E. De cursus Zorg voor de huishouding (202) bestaat uit animaties, diagnostische toetsen, interactieve oefeningen en praktijksituaties. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.thuisindezorg.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

07-01

Articulate Webinar Weken 2022

Door: The Courseware Company
12-01

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Door: Future Learning

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.