Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-12-2003 | Article Rating | (0) reacties

Bright Alley bewapent Poortwachters CWI

Poortwachtersrol

Op 1 januari 2002 is het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) van start gegaan. Binnen het CWI zijn enkele taken van het vroegere arbeidsbureau, van de sociale diensten en van de uitkerende instanties verenigd. Het CWI heeft als doel om vacatures zo snel mogelijk met werkzoekenden te vervullen en zo te voorkomen dat mensen een aanspraak moeten doen op een uitkering. Is een uitkering toch noodzakelijk dan verzorgt het CWI de eerste intake hiervoor. Deze taak wordt ook wel de 'poortwachtersrol' van het CWI genoemd. Alle 2500 adviseurs zijn in de loop van 2002 en 2003 voor deze nieuwe taak opgeleid en zullen in 2004 een proeve van bekwaamheid afleggen, wat met een certificaat bekroond zal worden.

Meten van competenties

Eén van de instrumenten om dit te kunnen vaststellen, is de e-toets. De e-toets bestaat uit een kennistoets en een client-casus, die weer uit 5 onderdelen bestaat. In deze casus selecteert de adviseur de juiste onderwerpen voor een gesprek, geeft prioriteiten aan en zet deze in de juiste volgorde. Men voert een gesimuleerd intakegesprek en geeft aan wat de vervolgstappen zijn. Zo worden met de e-toets vier competenties beoordeeld, namelijk zakelijke gerichtheid, deskundigheid, probleemanalyse en interpersoonlijke sensitiviteit. De resultaten van de e-toets moeten, in combinatie met een gedragstoets en een productietoets, een betrouwbaar eindoordeel geven over de competenties van de adviseur.

Veilig

Om de kans op fraude te verkleinen worden de vragen uit de kennistoets en de casus willekeurig gekozen. Via een redactiesysteem kunnen extra vragen en casussen worden aangemaakt door het CWI. Uiteraard is het ook belangrijk, dat persoonsinformatie bij het maken van de e-toets optimaal beveiligd wordt. Daarom is de e-toets alleen toegankelijk vanaf de fysieke lokaties van het CWI, op basis van bekende IP-nummers


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.