Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-12-2003 | Article Rating | (0) reacties

Academie voor ICT wordt Fources

Groningen, 15 december 2003 - De Academie voor ICT in Groningen en Bunnik gaat vanaf 1 januari 2004 verder onder een nieuwe naam, Fources. Fources verleent Corporate Educational Services (CES) aan uiteenlopende grote en middelgrote bedrijven en (overheids-)instellingen. De organisatie heeft 75 medewerkers en vestigingen in Groningen en Bunnik.

Fources, ontstaan vanuit de verzelfstandiging van KPN Opleidingen in 2002, is marktleider in haar branche. Fources biedt een compleet gamma opleidingsdiensten en -producten. Het Fources-concept kent vier pijlers - vier dienstenpakketten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een voor Nederland uniek opleidingsinstrumentarium. Algemeen directeur Albert-Jan Postma: "In ons concept kijken we naar de opleidingsbehoefte van onze opdrachtgever, naar de opleidingsinfrastructuur én naar het algehele bedrijfskundige rendement. Wij bieden een inhoudelijk sterk opleidingsconcept en tegelijkertijd efficiënte structurering van de opleidingen. Voor de opdrachtgever betekent dit: transparantie en beheersbaarheid van de vaste en variabele kosten van zijn opleidingsfunctie."

Vier pijlers
Fources biedt vier opleidingsconcepten aan in de vorm van complete
dienstenpakketten: Full Fource, Basic Fource, LeerNet en Team Fource.

Full Fource
Full Fource is een volledige opleidingsinfrastructuur op maat, waarbij Fources ook een effectief HRD-beleid ontwikkelt en implementeert - inclusief inkoop, inhoudelijke kwaliteitsbewaking, afhandeling van logistieke en administratieve processen, evaluatie en managementrapportage. Dit concept kan zo breed worden ingezet als de opdrachtgever wil, tot de ontwikkeling en uitvoering van loopbaanprogramma's en professionaliseringstrajecten toe.

Basic Fource
Bij Full Fource beheert Fources de opleidingsfunctie namens de opdrachtgever. Basic Fource gaat uit van een bestaande HRM/HRD-organisatie en omvat een ondersteunende on-line opleidingsinfrastructuur die vanaf elke werkplek beschikbaar is. Basic Fource is een sterk efficiëntieverhogend concept.

LeerNet
LeerNet is een geïntegreerde totaaloplossing voor e-learning. Het is een leer- en opleidingsmanagementsysteem met zo'n honderd basiscursussen die via het intranet beschikbaar zijn. Hiernaast biedt het basiselementen als opleidingsanalyse en ontwerp, accountbeheer en een begeleidingsinstrumentarium.

Team Fource
Grote opleidingstrajecten vereisen speciale projectkennis en een specifieke aanpak. Bij dergelijke projecten draait het vaak om snelle bijscholing van grote doelgroepen en/of cultuurveranderingstrajecten. Hiervoor heeft Fources speciale Fource-teams beschikbaar voor haar opdrachtgevers - zeer ervaren 'dedicated' projectteams die de projecten en trajecten van A tot Z managen.

Met de nieuwe naam presenteert Fources op 1 januari 2004 ook haar nieuwe logo en de nieuwe website: www.fources.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.