Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-12-2003 | Article Rating | (0) reacties

Een schoner milieu begint achter de pc

Bright Alley Knowledge & Learning heeft in opdracht van Search Opleidingen B.V. een multimediale Basisopleiding e-milieu ontwikkeld. Het didactisch ontwerp en de tekstuele content is vervaardigd door Search Opleidingen B.V. Bright Alley Knowledge & Learning heeft het programma gerealiseerd en de illustraties en animaties uitgewerkt. De Basisopleiding e-milieu behandelt verschillende modules over het leefmilieu, denk bijvoorbeeld aan water, lucht, bodem, geluid en gevaarlijke stoffen.

De opleiding is erop gericht om cursisten actief met de leerstof aan de slag te laten gaan. De opleiding bevat meer dan 400 vragen en is fraai geïllustreerd met talrijke afbeeldingen. Het didactisch concept gaat uit van 'ontdekkend leren', waarbij herkenbare situaties als uitgangspunt worden gebruikt. Daarnaast wordt optimaal gebruik gemaakt van feedbacks voor kennisoverdracht. Elke module wordt ingeleid door een humoristische animatie, die de thematiek treffend weergeeft. Iedere module bevat een zelftoets en na voltooiing van alle modules maakt de cursist een afsluitende eindtoets.

Het unieke in deze samenwerking is, dat Bright Alley Knowledge & Learning voor Search Opleidingen B.V. niet alleen een multimediale Basisopleiding e-milieu ontwikkeld heeft. Search Opleidingen B.V. wil namelijk op termijn meer cursussen in multimediale vorm gaan aanbieden. Om Search Opleidingen B.V. in staat te stellen deze en andere digitale opleidingen zelf verder te ontwikkelen, is er bewust gekozen voor een thematische aanpak en een flexibele cursusstructuur gebaseerd op 10 verschillende vraagtypes. Met de gekozen ontwikkeltechniek (Flash en XML) kan Search Opleidingen B.V. zelf cursusinhoud vertalen, aanpassen en zelfs compleet nieuwe opleidingen ontwikkelen met dezelfde 'bouwstenen'.

De opleiding kan stand alone worden doorlopen via een cd-rom, maar is ook beschikbaar via een leermanagementsysteem. Voor de eerste afnemer van de multimediale Basisopleiding e-milieu, Corus, wordt de opleiding beschikbaar gesteld via het leermanagementsysteem Whizzdom.

Het opleidingspakket kan op verzoek van de opdrachtgever worden aangevuld met klassikale contactmomenten en/of e-mail ondersteuning door een team van milieuspecialisten van Search Milieu B.V. Het Basispakket voorziet tevens in schriftelijk naslagwerk en een handig zakboekje.

Voor meer informatie over de multimediale Basisopleiding e-milieu: Search Opleidingen B.V., Anita Rolffs, telefoonnummer:
0413-292982, Info@searchbv.nl, www.e-milieu.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.