Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-12-2003 | Article Rating | (0) reacties

Thomson NETg verbreedt portfolio online-boeken

Thomson NETg, wereldwijd de grootste producent van leeroplossingen voor ondernemingen en onderdeel van de Thomson Corporation (NYSE: TOC, TSX: TOC), heeft vandaag bekendgemaakt dat de leermogelijkheden van het bedrijf worden uitgebreid met een reeks online-boeken. Het nieuwe materiaal wordt aangeboden in samenwerking met Safari Books Online, een joint venture van O'Reilly & Associates Inc. en The Pearson Technology Group (PTG). Safari Tech Books Online en Safari HelpDesk Online maakten al deel uit van het aanbod. Met de toevoeging van Safari Business Books Online staan alle drie de reeksen nu ter beschikking van de klant, die daarmee toegang krijgt tot een schat aan informatie - van normaal computergebruik en professionele IT-ontwikkeling tot zakelijke en vakspecifieke opleidingen.

"Nu de concurrentie op de werkplek toeneemt, moeten bedrijven meer doen in minder tijd en met minder middelen", aldus Joe Dougherty, president van Thomson NETg. "Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hun dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor neemt de productiviteit van die medewerkers toe en daardoor ook die van het bedrijf in zijn geheel. Als een medewerker bijvoorbeeld een presentatie moet geven, dan zoekt hij of zij de benodigde informatie snel en gemakkelijk op via Safari Business Books Online. Zo kan deze persoon zijn of haar presentatietechnieken onmiddellijk verbeteren."

Safari Business Books Online bestrijkt tal van belangrijke zakelijke vaardigheden verdeeld over twintig onderwerpen; van communicatie tot de functionering van het personeel. Het zakelijke en technische materiaal van Safari wordt nu dus toegevoegd aan het online-cursusmateriaal van Thomson NETg. Hierdoor kan een organisatie al haar medewerkers, op elk niveau, informatie en cursussen op maat aanbieden, wat een extra stimulans betekent voor de activiteiten van medewerker én organisatie. In 2004 zal Thomson NETg 90 nieuwe business titels aan haar online-cursusmateriaal en naslagbibliotheek toevoegen.

Safari Business Books Online is samengesteld in samenwerking met partners als Alpha en Financial Times Prentice Hall. Al deze informatie kan medewerkers helpen bij uiteenlopende taken, zoals het houden van een constructief functioneringsgesprek, het opstellen van een businessplan en het omzetten van de input van collega's in een concrete oplossing voor een bepaald probleem. Hierdoor kan veel tijd worden bespaard. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat de gebruiker van Safari Tech Books Online gemiddeld 13,5 uur per maand uitspaart. Voor een bedrijf met 500 gebruikers betekent dit een jaarlijkse besparing van 3 miljoen Euro (The Ridge Group, 2002).

"Organisaties zijn zich er in toenemende mate van bewust dat de algemeen zakelijke en beroepsmatige ontwikkeling van fundamenteel belang is voor een verdere verbetering van de prestaties van zowel de afzonderlijke medewerker als de hele organisatie", aldus Sean Devine, Managing Director van Safari. "Thomson NETg en Safari spelen een voortrekkersrol op dit gebied. De informatie die wij in Safari Business Books Online hebben gestopt, sluit nauw aan op het bestaande aanbod van Thomson NETg voor zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Klanten kunnen voortaan beschikken over een uiterst krachtige oplossing voor de bijscholing van hun medewerkers, met alle positieve gevolgen van dien voor het financieel resultaat van de organisatie."

Bedrijven die de leeroplossingen van Thomson NETg aanschaffen, hebben daarbij de mogelijkheid om zich te abonneren op de volledige elektronische naslagbibliotheek van Thomson NETg, waartoe dus ook het materiaal van Safari behoort. Dit materiaal is volledig en naadloos geïntegreerd in het bestaande gehoste leerplatform van Thomson NETg. Bedrijven zijn in staat om, met behulp van alle verschillende materialen die zij tot hun beschikking hebben, een leerprogramma samen te stellen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de medewerkers persoonlijk en het bedrijf in zijn geheel.

De informatie van Safari Business Books Online vormt een perfecte aanvulling op de huidige zakelijke & persoonlijke ontwikkelingsportfolio van Thomson NETg, bestaande uit 's werelds grootste verzameling online-cursussen, cursussen met docent, cursussen voor leidinggevenden en een e-MBA.

Safari Tech Books Online is het vlaggenschip van het elektronische informatieaanbod van Thomson NETg: een online-bibliotheek met de elektronische versie van bijna 2000 technische boeken. De gebruiker kan alle boeken tegelijk doorzoeken, iets wat bij een online-boekwinkel niet mogelijk is. De gebruikers kunnen de volledige tekst van de boeken lezen van begin tot eind, maar het is ook mogelijk om rechtstreeks naar de gewenste pagina te gaan. Deze uitgebreide bibliotheek bevat bekende namen als Addison-Wesley Professional, Adobe Press, Cisco Press, O'Reilly & Associates, Macromedia Press, Microsoft Press, Prentice Hall PTR, Peachpit Press, Sun Microsystems Press, Que en Sams. Per maand worden meer dan zeventig nieuwe titels toegevoegd. De gebruiker beschikt dus altijd over de meest recente informatie. Thomson NETg biedt tevens de Safari HelpDesk Online aan. Hiermee kunnen de medewerkers van een bedrijf zoeken in gerenommeerde boeken om een antwoord te vinden op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld hoe ze een grafiek moeten maken in Microsoft Excel of hoe ze de geavanceerde functies van Lotus Notes moeten gebruiken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.