Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-06-2004 | Article Rating | (0) reacties

Thomson NETg sluit samenwerkingsovereenkomst met The Mediator Group

Amsterdam, 1 juni 2004 - Thomson NETg Nederland, wereldwijd producent van e-Learning content, technologie en services voor het bedrijfsleven en onderdeel van de Thomson Corporation (NYSE: TOC, TSX: TOC), heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met The Mediator Group. The Mediator Group zal de e-Learning content van Thomson NETg, samen met haar bestaande leeroplossingen, aanbieden aan overheids-, onderwijs- en gezondsheidszorginstellingen.

The Mediator Group is een organisatie gespecialiseerd in het vernieuwen van leren door het inzetten van geïntegreerde leervormen. Dit wordt gedaan door de zogenaamde Didactor Methodiek waarin het open source softwarepakket Didactor is geïntegreerd. De Didactor Methode is een werkwijze waarmee E-learning op een strategische wijze in het opleidingsbeleid kan worden verankerd. De Didactor Methode bestaat uit een serie value added services zoals didactische consultancy, opleidingen, software implementaties en content creatie.

Door de Didactor Methodiek te combineren met de e-Learning content van Thomson NETg ontstaat een effectieve leeroplossing voor marktsegmenten waar e-Learning tot voor kort moeilijk toegankelijk was, namelijk de gezondheidszorg, de overheid en het onderwijs. Deze segmenten zijn van oudsher de doelgroepen van The Mediator Group. De open source technologie is met name geschikt voor deze doelgroepen omdat er geen licentie- en aanschafkosten aan verbonden zijn waardoor het innovatiebudget optimaal kan worden besteed aan het integreren van e-Learning in de organisatie. De combinatie van de open source technologie binnen Didactor en de e-Learning content van Thomson NETg maakt het mogelijk ook in deze segmenten de prestaties van medewerkers te optimaliseren.

"Thomson NETg is al in verscheidene landen succesvol in de non-profit sector, zoals in de Verenigde Staten en Engeland. Door de goede ingangen van The Mediator Group in de overheid, gezondheidszorg en de onderwijssector, plus door hun open source technologie te koppelen aan onze e-Learning content en uitgebreide bibliotheken, zijn wij nu ook in Nederland in staat om deze segmenten optimaal te bedienen", aldus Jan-Jillis van Delsen, directeur EMEA Channel van Thomson NETg.

"Door deze strategische samenwerking zijn we daadwerkelijk full-service op het gebied van e-Learning. We hebben de Didactor software, ondersteunende dienstverlening en nu ook 'state of the art' content. We zien veel potentie in de producten en verwachten een langdurige, succesvolle samenwerking", aldus Bas Hof, directeur van The Mediator Group.

The Thomson Corporation en NETg
The Thomson Corporation (www.thomson.com) boekte in 2003 een omzet van 7,6 miljard dollar en is een aanbieder van geïntegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionals over de hele wereld. Thomson levert informatie met toegevoegde waarde, softwaretools en toepassingen aan meer dan 20 miljoen gebruikers, werkzaam op het gebied van advocatuur, belastingen, boekhouding, financiële dienstverlening, hoger onderwijs, naslagwerken, training en assessments voor het bedrijfsleven, wetenschappelijk onderzoek en de gezondheidszorg. Het hoofdkantoor van Thomson is gevestigd in Stamford (Connecticut). Thomson telt circa 43.000 medewerkers en levert diensten in circa 130 landen. De gewone aandelen van Thomson staan genoteerd aan de beurs van New York en Toronto (NYSE: TOC;
TSX: TOC). Het aanbod van Thomson is gericht op de behoeften van particulieren, (overheids)instellingen en bedrijven, en omvat een breed portfolio van producten en diensten die traditioneel en gedistribueerd leren mogelijk maken.

Thomson NETg (www.netg.com) is een mondiaal leider op het gebied van Open Leeroplossingen met een uitgebreid aanbod aan bekroond materiaal, diverse mogelijkheden om het materiaal bij de cursist te krijgen, geavanceerde technologie en de meest uiteenlopende adviesdiensten. Ook na meer dan 30 jaar blijft NETg dé partner bij uitstek voor organisaties over de hele wereld die op zoek zijn naar vernieuwing in scholing en professionele ontwikkeling.

Over The Mediator Group
The Mediator Group is een innovatief bedrijf dat organisaties ondersteunt bij hun opleidingsbeleid. Dit realiseren we door het aanbieden van e-Learning oplossingen, het geven van opleidingen en het organiseren van evenementen. The Mediator Group richt zich op de sectoren overheid, onderwijs en zorg. De Didactor Software is onderdeel van de Didactor Methode, een werkwijze om e-Learning op een strategische wijze te verankeren in het opleidingsbeleid. De Didactor Methode bestaat uit een serie value added services. De software is open source ten behoeve van een breed draagvlak en efficiënte besteding van het innovatiebudget.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.