Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-03-2004 | Article Rating | (0) reacties

NIDAP: gebruik e-learning stijgt

Het NIDAP volgt al 3 jaar de ontwikkelingen in de markt voor e-learning. Het Bedrijfsopleidingen & Trainingenonderzoek 2003-2004 laat zien e-learning de enige leermethode is die een duidelijke groei vertoont.

Voor de meeste leervormen is het gebruik redelijk stabiel gebleven in 2003. Alleen voor e-learning zien we een stijging: in 2003 gebruikt inmiddels een op de vijf bedrijven met 100 of meer werknemers deze leervorm.

De schriftelijke leermethode is de enige waarbij we een lichte daling waarnemen.



Doelstelling van e-learning
In totaal past in 2004 bijna een kwart e-learning als aanvulling of als belangrijkste leervorm toe te passen. Circa 29% van de organisaties zal in 2004 in de oriëntatie of pilotfase zitten. Zo’n 44% verwacht in 2004 in het geheel nog niets aan e-learning te zullen doen.



Over NIDAP
NIDAP is een marktonderzoeksbureau op het gebied van bedrijfsopleidingen en ICT-opleidingen. NIDAP onderzoekt en analyseert al meer dan 10 jaar de bedrijfsopleidingmarkt in Nederland en België. In onze onderzoeken besteden wij uitgebreid aandacht aan het gebruik van leervormen in het algemeen en e-learning in het bijzonder. Tot haar opdrachtgevers en relaties behoren de ICT –dienstverleners, professionele opleiders, educatieve uitgevers, en hogescholen die op deze markten actief zijn. Voor meer informatie: www.nidap.com

Het rapport
Als u het onderzoek bestelt, ontvangt u uitgebreide informatie, in de vorm van een strategisch rapport waarin de huidige trends en ontwikkelingen op de opleidingenmarkt worden beschreven. De volgende onderwerpen komen ondermeer aan bod:
- Inkoop van opleidingen
- Budgetten en totale markt
- Leervormen gebruik bij externe opleidingen
- Leervormen gebruik bij eigen, interne opleidingen
- In welke fase bevindt men zich qua e-learning
- Het gemiddelde budget voor e-learning per organisatie <2003 en 2004>
- De totale markt voor e-learning
- E-learning ontwikkelingen 2003-2004 per branche en bedrijfsomvang
- Aantal e-learning cursisten per organisatie
- Besluitvorming en DMU
- Media gebruik

Voor meer informatie zie hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.