Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-10-2003 | Article Rating | (0) reacties

Eerste open vragen examen via Internet

Andriessen en Partners heeft deze week in opdracht van de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) het eerste open vragen examen via internet verzorgd. Het examen werd afgenomen in het Online Examination Center van de Open Universiteit in Eindhoven. Drs. M.F.A.M. Rutten, Directeur van Finflux was de eerste kandidaat die op deze innovatieve manier het spits afbeet voor het digitale open vragen examen Pensioen Praktijk I.

Andriessen en Partners heeft de gehele logistiek, het maken van een open vragen examen tot en met het toesturen van een certificaat of diploma, volledig geautomatiseerd en ontsloten via het internet. Maurice Janssen Duijghuijsen, Sales en Marketing Manager van Andriessen en Partners, legt uit: “U zult er versteld van staan als u wist hoeveel instellingen eens of enkele malen per jaar een zaaltje afhuren (of de Jaarbeurs) en daar een heel examencircus optuigen met in het gelid staande tafeltjes, surveillanten en een drukkende examensfeer. Vervolgens moeten de kandidaten weken tot maanden wachten op de uitslag. Als ze gezakt zijn of een herkansing mogen maken treedt het hele proces weer in werking. Dankzij onze dienstverlening behoort deze inefficiënte en niet klantvriendelijke manier van examinering definitief tot het verleden. De eerste reacties zijn enorm positief en wij hebben grote verwachtingen van deze innovatie in examenland.”

Aanleiding voor Andriessen en Partners en SEA om op deze manier examens af te gaan nemen is dat de markt hierom vraagt. Zo volgen nieuwe ontwikkelingen op politiek, sociaal en economisch vlak elkaar steeds sneller op. Mede daardoor is de “houdbaarheid” van kennis veel minder lang dan pakweg 20 jaar geleden. Daarnaast eisen de Nederlandse overheid, branche organisaties en het bedrijfsleven via allerlei wet en regelgeving dat medewerkers aantoonbaar vakbekwaam moeten zijn. Deze groei in vraag noodzaakt examenorganisaties om sneller en efficiënter te gaan werken. Andriessen en Partners voorziet in deze behoefte door het hele examentraject van aanmelding tot certificering te faciliteren via internet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat inmiddels al vele marktleiders zoals SEA, SVM/NIVO, OU, Associatie Praktijkexamens en SVH gebruik maken van de Online Examination diensten van Andriessen en Partners.

Profiel Andriessen en Partners
Vakgericht opleiden en examineren via het internet is al ruim 8 jaar de kernactiviteit van Andriessen en Partners. In Nederland is het bedrijf toonaangevend op het gebied van online education en examination voor met name de financiële en zakelijke dienstverlening. Andriessen en Partners verzorgt het gehele opleidingstraject, van aanmelding tot certificering. De opleiding, examinering, registratie en administratie: alles loopt probleemloos via het internet. Via het internet heeft Andriessen en Partners al meer dan 40.000 cursussen verzorgd en ruim 60.000 examens afgenomen. De online diensten voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om informatiebeveiliging (BS7799) en kwaliteit (ISO 9001). Klanten van Andriessen en Partners zijn o.a. SEA, SVM/NIVO, Associatie Praktijkexamens, SVH, SNS Bank, CDA, Rabobank, ING, KAS BANK.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurice Janssen Duijghuijsen, Sales en Marketing Manager van Andriessen en Partners via 013-5286363 of mja@andriessen.nl

Andriessen en Partners bv
Ambachtstraat 19/B
Postbus 378
5060 AJ OISTERWIJK


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.