Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-09-2003 | Article Rating | (0) reacties

Bedrijf op school

Jet-Net (Jongeren en Technologie-netwerk Nederland) is een verband van vijf Nederlandse multinationals (Akzo Nobel, DSM, Philips, Shell en Unilever) en een aantal stichtingen en organisaties op het gebied van (beta)onderwijs. De ministeries van Onderwijs en Economische Zaken geven subsidie, het bedrijfsleven levert vooral mankracht.

Bedrijf en school bedenken een manier om vakkennis in het onderwijs te verwerken. Het bedrijf geeft instructies aan docenten, of biedt een excursie of praktijkles aan. De informatie wordt verbonden aan een overhoring of profielwerkstuk. Coördinator Herman Telle, van het landelijk centrum in Delft: ,,Het is de bedoeling om de expertise van bedrijven de school in te brengen. Het is geen reclame."

Jet-net is opgezet vanwege de zorg dat in Nederland-kennisland te weinig scholieren kiezen voor exacte vakken. Het aanzien van die vakken moet beter, de hoop is dat meer scholieren een exact profiel kiezen. Jet-Net spreekt van een langetermijn-investering, want de effecten zullen niet gemakkelijk meetbaar zijn. Telle: ,,Je kunt geen één-op-één-resultaat meten bij leerlingen." Hij hoopt dat op termijn enkele honderden scholen mee zullen doen. Nederland heeft in een totaal zo'n vijfhonderd scholengemeenschappen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.