Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-09-2003 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking tussen Three Ships enterprises en School voor de Toekomst voor e-learning toepassingen

Three Ships enterprises, de Nederlandse ontwikkelaar van de elektronische leeromgeving (ELO) Threeships N@Tschool!, en School voor de Toekomst hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten die gericht is op ondersteuning van organisaties en instellingen die op zoek zijn naar e-learning oplossingen of deze al inzetten.

De samenwerking combineert de onderwijskundige en inhoudelijke kennis van School voor de Toekomst op het gebied van e-learning concepten met Three Ships enterprises' technologische inbreng met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! Een van de initiatieven binnen de samenwerking is de ontwikkeling van een cursusprogramma dat als thema heeft: 'Het op onderwijskundig verantwoorde wijze implementeren en invoeren van e-learning oplossingen met gebruik van de elektronische leeromgeving van Three Ships enterprises'. School voor de Toekomst beschikt hiertoe over een Threeships N@Tschool!-licentie die door klanten ingezet kan worden voor evaluatie-, demonstratie- en opleidingsdoeleinden.

E-learning cursussen
"Het bestaande opleidingsaanbod van Three Ships enterprises is hoofdzakelijk gericht op het invoeren en implementeren van onze elektronische leeromgeving N@Tschool! bij onze klanten", zegt Wiel van de Berg, directeur en oprichter van Three Ships enterprises, "maar we zijn er ons terdege van bewust dat voor het succesvol inzetten van e-learning binnen organisaties ook aandacht moet zijn voor zaken als didactische concepten, content ontwikkeling en organisatorische aspecten. Juist op deze gebieden biedt School voor de Toekomst aanvullingen. Organisaties die zich oriënteren op e-learning oplossingen of deze al inzetten, kunnen we hiermee ondersteunen en begeleiden bij oriëntatie en besluitvorming."

Three Ships enterprises
Three Ships is opgericht in 1996 en telt zo'n 45 medewerkers. Het bedrijf richt zich met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! op de e-learning markt voor onderwijsinstellingen, non-profit organisaties en het bedrijfsleven. Threeships N@Tschool! wordt onder andere gebruikt bij Fontys Hogescholen, Hogeschool Rotterdam, Horizon College, Albeda College, Northgo Lyceum, Arcus College, Orion-scholen, Stichting vakopleiding Horeca (SvH) en de Belastingdienst.

School voor de Toekomst
Josée Bours van School voor de Toekomst: "School voor de Toekomst geeft vorm en inhoud aan innovatie van onderwijs in de 21e eeuw. Ons vak is: faciliteren van leren; situaties creëren waarin een individu optimaal haar competenties kan ontwikkelen.

School voor de Toekomst ontwikkelde hiervoor het J4-concept. Dit staat voor: Just in Time, Just Enough, Just for You en Just for Fun.

Het concept omvat moderne onderwijskundige inzichten en de mogelijkheden van nieuwe technologieën. Middels congressen, seminars, trainingen, consultancy en workshops wordt het gedachtegoed verspreid. De visie van School voor de Toekomst komt tevens tot uitdrukking in de inspirerende, futuristische inrichting van ons gebouw in 's-Hertogenbosch."


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.