Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-08-2003 | Article Rating | (0) reacties

Voorlopige keuze voor LCMS: Learn eXact


Na een pilot afgelopen winter waarin werd gekeken naar de mogelijkheden van twee LCMS - HIVE en Learn eXact - heeft de deelnemersraad besloten voorlopig voor een jaar met Learn eXact in zee te gaan.

Het onderzoeksrapport van de pilot beschrijft de mogelijkheden van de twee LCMS'en, hoe een LCMS kan communiceren met Blackboard, TeleTop en N@tschool en of het toevoegen van een LCMS inhoudelijke verbeteringen en mogelijkheden oplevert. Het rapport gaat ook in op de vraag hoeveel inspanning het inzetten van een LCMS met zich meebrengt en in welke mate de meerwaarde van een LCMS opweegt tegen de kosten ervan. Zie: rapport LCMS.

Uit het onderzoek bleek dat beide pakketten een andere functionele insteek hebben. HIVE richt zich op het opslaan en beheren van bestaande leerobjecten terwijl Learn eXact goed ingezet kan worden bij het ontwikkelen en samenstellen van leerobjecten. Juist aan dat laatste bestaat er nu binnen de Digitale Universiteit behoefte. Dat verklaart de voorlopige keuze voor Learn eXact. In het komende jaar zal dit pakket bij een aantal projecten worden geïmplementeerd.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.