Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-08-2003 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking Stichting Pensioen Opleidingen en Ordina

De Stichting Pensioen Opleidingen (SPO) heeft onlangs aan Ordina de opdracht verstrekt om een nieuwe e-learning omgeving te ontwerpen. Achtergrond van de samenwerking tussen de twee partijen is de toegenomen behoefte aan flexibiliteit op het gebied van opleidingen, en met name op het gebied van pensioenen. SPO wil met e-learning tegemoet komen aan de groeiende vraag in de pensioenwereld naar gedegen en actuele kennis, ongeacht tijd en plaats.

Via de website van SPO zullen de cursisten toegang krijgen tot de nieuwe interactieve leeromgeving. Op elk gewenst moment en vanaf iedere plaats is het dan mogelijk de lesstof -teksten, maar ook werkvormen en toetsen - te benaderen. Deelnemers aan de cursussen van SPO kiezen zelf de volgorde van de onderwerpen die voor hen het meest relevant zijn en bepalen zelf ook het tempo waarin zij opgeleid worden. Het nieuwe digitale leerplatform stelt hen daarnaast in staat gemakkelijk te communiceren met docent en medecursisten.

SPO is een onafhankelijk opleidingsinstituut voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met pensioenen. Deelnemers aan de Basisopleiding Pensioenen, voornamelijk administratie medewerkers van pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, zullen eind dit jaar al kunnen profiteren van de voordelen van e-learning. Daarna zullen ook de opleidingen voor andere doelgroepen, zoals beleidsmedewerkers, relatiebeheerders, leden van besturen, deelnemersraden en directie, naast de gebruikelijke bijeenkomsten, op elektronische wijze worden ondersteund.

Voor SPO lag de keuze voor Ordina voor de hand vanwege de ruime ervaring van Ordina met e-learning en e-business. Een van de speerpunten van Ordina is het leveren van business solutions aan pensioenbedrijven. Alle medewerkers van Ordina in het domein Pensioenen volgen pensioenopleidingen bij SPO. In de ICT-sector is het volgen van opleidingen via e-learning gemeengoed. De in de praktijk opgedane ervaring met e-learning in zijn algemeenheid en de Pensioenopleidingen van SPO staan borg voor een kwalitatieve oplossing voor SPO en voor haar huidige en toekomstige klanten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

17-01

Articulate Webinar Weken 2022

Door: The Courseware Company
12-01

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Door: Future Learning
21-01

E-learning trends voor 2022

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.