Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-08-2003 | Article Rating | (0) reacties

Essent Energie zet E-Learning in voor productie van Groene Stroom.

Essent, energie marktleider in Nederland, breidt de productiecapaciteit van Duurzame Energie voortdurend uit. Duurzame energie van Essent, beter bekend als Groene Stroom ®, wordt opgewekt uit milieuvriendelijke bronnen, zoals wind, water, zon en bio-energie.

De Amercentrale in Geertruidenberg is één van de lokaties in Nederland waar bio-energie geproduceerd wordt. Om dit mogelijk te maken is een volledig nieuwe productielijn opgezet om biomassa grondstoffen te verwerken tot bio-energie.

Om alle produktie- en onderhoudsmedewerkers op de centrale bekend te maken met de veranderingen die het opwekken van Groene Stroom processen met zich meebrengt, heeft ITpreneurs een maatwerk e-learning training ontwikkeld. Zo komen onder andere nieuwe productie installaties aan de orde alsmede de verschillende biomassa grondstoffen en de specifieke Arbo- en Veiligheidsaspecten.

De 1,5 uur durende training heeft de vorm gekregen van een virtueel spelbord, waar de medewerker met behulp van een pion verschillende activiteiten doorloopt. Op deze manier legt de cursist een traject af over de Amercentrale waarin de leer onderwerpen door middel van animaties worden uitgelegd. De cursist leert de nieuwe installaties kennen door een 3D simulatie, waarmee de cursist een rondvlucht maakt door het gehele Groene Stroom proces. Uiteindelijk wordt de training afgesloten met een eindtoets.

De productie- en onderhoudsmedewerkers werken in ploegendiensten op onregelmatige tijden, waardoor klassikale trainingssessies niet altijd mogelijk zijn. Bovendien is het organiseren van klassikale training tijdrovend en kostbaar. Door voor een E-Learning oplossing van ITpreneurs te kiezen, kunnen de medewerkers vanaf hun eigen werkplek, wanneer ze willen, gebruik maken van een boeiende, leerzame en interactieve training.

De cursusregistratie, de toetsresultaten en de begeleiding van de medewerkers wordt verzorgd vanuit Virtual Campus, het leerportaal van ITpreneurs. Met dit portaal kan Essent eenvoudig volgen welke medewerkers de volledige training doorlopen hebben alvorens zij aan de slag mogen gaan in de nieuwe Groene Stroom installaties.

Middels posters worden Essent Medewerkers gewezen op de aanwezigheid van het e-learning pakket. Zonder dwang, maar uit nieuwsgierigheid openen velen de eerste keer de virtuele campus. Door de aansprekende grafische vormgeving, het spelelement en de interactieve opbouw van de e-learning onderwerpen, raken medewerkers geboeid. De cursist doorkruist de informatie op vele manier, blijft zitten, leert, leest en animeert. Zo brengt e-learning de nieuwe installaties bij de medewerker op het bureau, waardoor discussies en vragen over het nieuwe Groene Stroom proces vanzelf op gang komt. Een eerste groep medewerkers van Essent heeft de training reeds met goed gevolg en plezier doorlopen.

ITpreneurs is een toonaangevend e-learning leverancier en levert hoogwaardige e-learning oplossingen met 60 medewerkers vanuit 4 vestigingen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.