Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-07-2003 | Article Rating | (0) reacties

Surfdiensten en Open Text sluiten licentieovereenkomst

SURFdiensten, de intermediair tussen ICT-aanbieders en het onderwijs, en Open Text International hebben met ingang van 1 juli 2003 een overeenkomst voor drie jaar gesloten. Door deze overeenkomst kunnen bij SURFdiensten geregistreerde instellingen tegen een aantrekkelijk tarief gebruik maken van de Livelink-oplossingen op het gebied van ondermeer document- en kennismanagement en (E-) learning.

Livelink biedt hogescholen en universiteiten één centraal kennisplatform voor zowel docenten als studenten. Livelink kan gebruikt worden als informatie- en publicatiemedium, verder ook voor e-learning, competentiemanagement en het beheren van projecten waardoor docenten en studenten op afstand kunnen samenwerken. Op dit moment maken verschillende AOC's, de Stoas Hogeschool en Hogeschool Zuid al gebruik van Livelink.

Over SURFdiensten
SURFdiensten is een intermediaire organisatie tussen ICT-aanbieders enerzijds en het Nederlandse (hoger) onderwijs en wetenschappelijk onderzoek anderzijds, maar ook aanverwante instellingen, zoals universitair medische centra en diverse onderwijsinstellingen kunnen in SURF-licenties participeren. SURFdiensten is opgericht in 1991, is een not-for-profit organisatie en heeft als doelstelling (de eindgebruikers binnen) het (hoger) onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in Nederland tegen betaalbare prijzen te voorzien van kwaliteitsproducten en -diensten op het brede terrein van informatie- en communicatietechnologie. SURFdiensten werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SURFdiensten verstrekt o.a. (software) licenties aan het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, SLBdiensten aan de BVE-sector en het voortgezet onderwijs en APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Ongeveer 95% van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek maakt inmiddels gebruik van de SURF-licenties. In de BVE-sector is dit maar liefst 100%, in het voortgezet onderwijs circa 95% en in het primair onderwijs circa 85%. Zie ook: www.surfdiensten.nl.

Over Open Text
Open Text is met meer dan 4.500 klanten en 6 miljoen gebruikers een toonaangevende leverancier van samenwerkings- en kennismanagement oplossingen wereldwijd. Met het product Livelink kunnen individuen en teams samenwerken, kennis delen, ideeën uitwisselen en innovatieprocessen versnellen. Naast multinationals zoals Shell, ABN Amro Bank en Siemens, zijn ook middelgrote bedrijven zoals Autoriteit Financiële Markten, NUON en Ingenieursbureau Oranjewoud voorzien van Livelink. In de publieke sector werken de Europese Investerings Bank, het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer & Visserij en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat met Livelink.Wereldwijd heeft Open Text ongeveer 1.000 medewerkers, waarvan 40 werkzaam in de Benelux. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Hoofddorp. Open Text is aan de beurs genoteerd (NASDAQ: OTEX). Voor meer informatie: www.opentext.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.