Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-06-2003 | Article Rating | (0) reacties

Opleidingsaanbod NIBE-SVV nu ook beschikbaar via virtuele bedrijfsacademie Acadoo

Amstelveen, 19 juni 2003. Acadoo, de Learning Service Provider en NIBE-SVV, het opleidingsinstituut voor de financiële dienstverlening hebben vandaag middels de ondertekening van het contract hun samenwerking bevestigd. Het opleidingsaanbod van NIBE-SVV wordt nu ook ontsloten via de virtuele bedrijfsacademies van Acadoo.

De focus van het opleidingsaanbod van de virtuele bedrijfsacademies van Acadoo is van origine ICT opleidingen. De groei van Acadoo heeft inmiddels ook geresulteerd in een verbreding van het aanbod. Zo zijn inmiddels ook gedrags-, management en sociale vaardigheidstrainingen opgenomen in het cursusaanbod.

Bij de groeiende klantenkring, waaronder ABN AMRO en SNS Bank, van Acadoo ontstaat echter ook een vraag naar meer bedrijfsspecifieke opleidingen. Dat was de directe aanleiding voor Acadoo om met NIBE-SVV te gaan praten over opname van hun cursusaanbod in de digitale catalogus van de bedrijfsacademies.

‘Internetontwikkelingen zijn speerpunt van ons beleid. Wanneer we bij een belangrijke klant als ABN AMRO ons opleidingsaanbod ook mogen aanbieden via de virtuele bedrijfsacademie van Acadoo, dan zijn wij daar trots op. Deze nieuwe samenwerking biedt veel toekomstperspectief.’ aldus Jan van Uum, MT-lid vanNIBE-SVV, Bovendien is de virtuele academie van Acadoo een goed instrument ter ondersteuning van competentiegericht leren. De opleidingen van NIBE-SVV zijn doorgaans een belangrijk onderdeel van de noodzakelijke competenties voor medewerkers in de financiële branche, waarmee Acadoo’s propositie voor die doelgroep in Nederland nog sterker is geworden.

ABN AMRO is zeer verheugd over deze verbreding van het opleidingsaanbod. De opleidingen van NIBE-SVV richten zich op de ontwikkeling van basiscompetenties voor alle medewerkers. Inmiddels zijn de dan ook alle 25.000 medewerkers van ABN AMRO in Nederland aangesloten op Acadoo.

Over Acadoo
Acadoo, de eerste Nederlandse Learning Service Provider, biedt organisaties de mogelijkheid hun totale opleidingenpakket op ICT gebied te outsourcen. Enerzijds ondersteunt en adviseert Acadoo in opleidingstrajecten en motivatie in de keuze van bepaalde opleidingen. Anderzijds neemt Acadoo alle onderliggende processen rondom de afwikkeling, zoals autorisatie, vastlegging leerhistorie, inkoop van opleidingen en facturatie van afgenomen opleidingen uit handen.

Acadoo werkt middels een internetportaal, waar medewerkers zich op basis van competenties kunnen toetsen, een advies kunnen ontvangen, een opleidingspad kunnen opstellen en opleidingen bestellen. Managers krijgen inzicht in de individuele wensen van hun medewerker, krijgen grip op bestellingen en bovendien een volledig en diepgaand inzicht in de overall competenties van de organisatie. Met het portaal richt Acadoo zich zowel op managers als op ICT'ers binnen de sectoren financiële dienstverlening, ICT, Overheid en Telecom.

Acadoo heeft een competentie framework ontwikkeld dat gebruikt wordt als benchmark. Het dient als objectieve maatstaf om na te gaan welke competenties een ICT-er moet trainen gezien de huidige rol en/of ambities. EXIN, het exameninstituut voor informatica, heeft het competentie framework in beheer genomen en zorgt samen met Acadoo voor de verdere ontwikkeling.

Het hoofdkantoor van Acadoo is gevestigd in Amstelveen. Acadoo is een vervolg op het deelproject ICT Netwerk Academie, een van de tien deelprojecten van de Taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding van de heer drs A.H.J. Risseeuw die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een plan ontwikkeld heeft om de tekorten in ICT competenties in Nederland te verkleinen. Acadoo is een 100% dochter van Siennax, de toonaangevende Application Service Provider (ASP) in Europa. Voor meer informatie over Acadoo kunt u terecht op www.acadoo.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.