Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-06-2003 | Article Rating | (0) reacties

Rabobank gebruikt simulatERs van DENKK om medewerkers op te leiden

Rabobank is een financiële instelling die groot inzet op het gebruik van e-learning om medewerkers efficiënt en gericht op te kunnen leiden. Medewerkers kunnen dit thuis of op het lokale bankfiliaal doen. Voor Rabobank specifieke software applicaties, maakt Rabobank gebruik van simulatERs van DENKK. In een levensechte, gesimuleerde omgeving, worden studenten uitgedaagd om een case op te lossen. Hierbij wordt de dagelijkse praktijk nagebootst, zodat een deelnemer vanuit een herkenbare situatie aan de slag kan met de digitale opleiding.

Bij Rabobank Opleidingen wordt intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden om medewerkers te laten leren via het internet. De afgelopen twee jaar heeft DENKK hierin een belangrijke rol gespeeld. De reacties van medewerkers zijn buitengewoon positief, omdat ze in een veilige omgeving leren om te gaan met applicaties die een groot gedeelte van hun dagelijkse werkzaamheden uitmaken.

Ronald Mol, Commercieel Direkteur DENKK: “e-learning is toepasbaar in vele vormen. Rabobank maakt gebruik van het door DENKK ontwikkelde concept van simulatERs, waarbij een software applicatie volledig wordt nagebootst. Studenten leren hierdoor op een veilige manier met de software leren werken. Rabobank gebruikt hiervoor de door ons ontwikkelde simulatie engine, waarop elke software simulatie kan draaien. Voor vier van deze software applicaties heeft DENKK dit de afgelopen twee jaar al gedaan. De ervaring die Rabobank Opleidingen en DENKK de afgelopen twee jaar met elkaar hebben opgedaan, leert ons verder dat medewerkers dit een bijzonder prettige manier vinden om zich bedrijfsspecifieke software eigen te maken. In eigen tijd en tempo, leren medewerkers om met Rabobank specifieke software om te gaan. Tegelijkertijd leert de medewerker om te gaan met de software vanuit zijn eigen situatie, zodat het leertraject volledig op maat gesneden is.

Rabobank
Rabobank bestaat in Nederland uit 363 lokale banken die de consumenten en zakelijke markt bedienen. Deze banken vormen samen met Robeco, Interpolis, De Lage Landen, Schretlen & Co, Gilde Investments en Stroeve de Rabobank Group. Op de Nederlandse markt, bedient de Rabobank Group negen miljoen klanten is marktleider in elke sector. Buiten Nederland heeft de Rabobank Group 143 kantoren met 5.928 medewerkers in 34 landen.

DENKK
DENKK, opgericht in maart 2001 door Ronald Mol en Ed Fennema, is het antwoord op de vraag hoe kennis te vertalen is naar online uitleg. Hiervoor hanteert DENKK meerdere vormen. Een 'xPlainer', het online uitlegconcept dat DENKK heeft ontwikkeld, geeft op een aantrekkelijke en praktische manier via internet en intranet een menselijke vorm van uitleg over bedrijfsprocessen, richtlijnen en producten. Een simulatER, simuleert op realistische wijze software, handelingen of procedures. De e-learning produkten van DENKK wortelen in de stijl en cultuur van organisaties en creëren daardoor snel en effectief begrip, op welke locatie de gebruikers zich ook bevinden en ongeacht hun taal of culturele achtergrond. DENKK heeft zijn hoofdkantoor en Development Center in Amsterdam. Opdrachtgevers zijn onder meer Philips, Rabobank, Microsoft, Belgisch Ministerie van Justitie, Wessanen, HBG, Getronics, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, VMBO, Unisys België, Sara Lee, DHL, KLM en ABN AMRO.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.