Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-01-2003 | Article Rating | (0) reacties

Cisco verzorgt snelle internet toegang in de lucht

Amsterdam, 15 januari 2003 - Lufthansa biedt reizigers vanaf vandaag draadloze internettoegang op haar vluchten van Frankfurt naar Washington DC. Hiermee is de Duitse luchtvaartmaatschappij de eerste die een breedband netwerk biedt aan vliegtuigpassagiers. Tijdens een proefperiode van drie maanden worden alle Boeings 747-400 op de intercontinentale route voorzien van draadloze Wireless Fidelity (WiFi) basisstations. Voor passagiers zonder WiFi-kaart in hun laptop zijn de stoelen voorzien van een ethernetaansluiting.

Mobiele serviceprovider Connexion By Boeing levert de infrastructuur voor de datastroom tussen het vliegtuig en de grond. De snelheid bedraagt hier 3Mbps voor inkomend dataverkeer en 128 Kbps voor het uitgaande verkeer, waardoor live internettoepassingen en videoservices mogelijk zijn. Cisco Systems levert alle benodigde netwerktechnologie in het toestel.

Vijf Cisco Aironet 350 Series Access Points zijn in de cabine geplaatst samen met een Cisco 3640 Router en negen Catalyst 3548 XL Series switches. De gebruikte Cisco-componenten zijn aangepast, uitgebreid getest en vervolgens gecertificeerd door Lufthansa Technik. Ze voldoen aan alle strenge, civiele luchtvervoereisen.

"We hebben, naast Cisco, twee andere leveranciers getest", vertelt Dr. Burkard Wigger, project manager Flynet, Lufthansa. "Cisco was als enige in staat alle benodigde netwerkcomponenten voor zowel het draadloze deel als het bedrade netwerk te leveren. Door onze passagiers snelle en beveiligde internettoegang te bieden, kunnen zij hun tijd productiever of aangenamer besteden."

Lufthansa en Cisco ontwikkelen al langer samen nieuwe technologieën, met name om de productiviteit van de zakelijke reiziger te bevorderen. Zelfs wanneer zij zich door het luchtruim verplaatsen kunnen zij dezelfde bedrijfskritieke applicaties gebruiken als op de grond.

Later dit jaar verwacht Lufthansa de Cisco 3200 Series Mobile Access Router in haar toestellen te implementeren als het eerste gestandariseerde Inflight Networking Component. De recent geïntroduceerde Cisco 3200 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in mobiele situaties zoals in vliegtuigen. De apparatuur is ontworpen om via roaming op basis van Cisco Mobile IP in Cisco IOS Software naadloos toegang binnen het voertuig te garanderen. De Cisco 3200 is aangepast aan de bijzonder strenge specificaties betreffende netspanning, gewicht en afmetingen die in de luchtvaart gelden.

Over Cisco Systems
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO)is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 35.500 werknemers en realiseerde in boekjaar 2002 een totale omzet van 18,9 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoeld in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.