Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-12-2002 | Article Rating | (0) reacties

Primeur in Europa: eerste online master-titels uitgereikt

Aan de Universiteit van Liverpool zijn woensdag 11 december de eerste master-titels uitgereikt aan studenten die hun opleiding volledig online gevolgd hebben. De online postacademische opleidingen tot MBA en MSc (master of science in IT) zijn in 2000 tot stand gekomen door een samenwerkingsverband van de Engelse universiteit en het Rotterdamse bedrijf KIT eLearning.

Het aantal deelnemers aan deze masteropleidingen is de afgelopen twee jaar explosief toegenomen. In september vierde KIT de duizendste inschrijving. Het programma trekt voornamelijk oudere studenten, met een gemiddelde leeftijd van vijfendertig jaar. Op deze manier kunnen zij een baan combineren met studeren, iets wat aan een traditionele universiteit veel lastiger is. De studenten zijn inmiddels afkomstig uit meer dan vijftig verschillende landen. Nu mogen de eerste drie, twee Britten en een Nederlander, zich Master of Science noemen.

Potentiële studenten moeten een vooropleiding op bachelorniveau hebben afgerond en minstens twee jaar werkervaring in de e-business hebben opgedaan. Inschrijven kan via de KITsite, waar ook studiemateriaal wordt gedownload en in virtuele klassen door studenten wordt overlegd. De Universiteit van Liverpool is verantwoordelijk voor het academische niveau van het onderwijs, maar de begeleiding is in handen van KIT. Het bedrijf is momenteel ook bezig met het ontwikkelen van online cursussen voor specifieke bedrijven.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.