Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-12-2002 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking Koepel en Leren Online

Koepel, producent van de gelijknamige elektronische leeromgeving, en Leren Online, o.a. producent en aanbieder van interactieve taaltrainingen via het internet, hebben besloten tot een nauwe vorm van samenwerking. Doel is het verder ontwikkelen van een ELO waarin functionaliteit en ‘content’ door volledige integratie en onderlinge afstemming een extra meerwaarde krijgen.

De elektronische leeromgeving van Koepel is ontwikkeld voor docenten én studenten in het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en hoger onderwijs. Centraal erin staat niet alleen het meten van kennis, maar ook dat van vaardigheden. Binnen de Koepel-leeromgeving vindt beoordeling plaats van het onderwijsleerproces, het lesmateriaal, de toetsvragen, de educatieve programma’s en de bijdrage van individuele leerlingen aan groepswerk. Een adaptief toetssysteem, een bibliotheek en een uitgebreid rapportagesysteem maken integraal deel uit van deze leeromgeving, maar zijn ook als losse modules verkrijgbaar (indien gewenst op ASP basis). Alle projecten, documenten, toetsvragen en toetsen kunnen op verschillende manieren worden gekoppeld: aan eindtermen, studieprofielen en vaardigheden. De elektronische leeromgeving Koepel is volledig voorbereid op de integratie van nieuwe digitale lesmaterialen: de door Leren Online ontwikkelde trainingen vormen er dan ook een welkome, inhoudelijke aanvulling op. Zeker bij nieuwe onderwijsvormen is de elektronische leeromgeving Koepel een goed hulpmiddel, die optimale ondersteuning biedt aan het primaire leerproces.

Filosofie van Leren Online is dat een taal pas echt via intermenselijke communicatie kan worden geleerd. Leren Online is er echter ook van overtuigd dat het rendement van taallessen door strategische toepassing van moderne technologie aanzienlijk kan worden verhoogd. Het cursusaanbod van Leren Online richt zich op die aspecten van het talenonderwijs die zich lenen tot digitalisering en zelfstudie: grammaticatraining en vocabulaireverwerving. Het cursusmateriaal wordt gemaakt met in eigen beheer ontwikkelde auteurssoftware die online echte interactiviteit (en daarmee ontdekkend leren) mogelijk maakt. Inpassing van de Leren Online trainingen binnen de door Koepel ontwikkelde functionele kaders kan het rendement ervan nog verder verhogen.

Begin volgend jaar komt er een nieuwe webversie van de Koepel elektronische leeromgeving beschikbaar. Deze is gebouwd met Microsoft .NET technologie in combinatie met XML en het krachtige Flash MX. Hierdoor kan de Koepel-leeromgeving vanuit de webbrowser worden benaderd en is installatie op iedere aangesloten computer afzonderlijk overbodig geworden.

Leren Online richt zich de komende tijd op uitbreiding en verdere differentiatie van de grammaticatrainingen. Binnenkort kan ook worden ingelogd op de eerste demo’s met multimediale lessen vocabulaireverwerving. Verder is Leren Online (de 3e prijs winnaar van de door BVEnet georganiseerde wedstrijd ‘Leermiddel van het Jaar’) in samenwerking met een ROC betrokken bij de ontwikkeling van digitaal lesmateriaal t.b.v. het Praktijkleren.

Koepel en Leren Online zullen zich gezamenlijk presenteren op de komende Nationale Onderwijs Tentoonstelling die van 21-25 januari 2003 wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht (stand 1.A.131). Voor nadere informatie kunt u nu al terecht op de websites www.koepel.nl en www.lerenonline.nl. Via deze websites kunt u persoonlijk contact opnemen, bij voorbeeld om een afspraak te maken voor een presentatie en/of workshop op uw onderwijsinstelling of een GRATIS pilot / proefabonnement.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.