Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-12-2002 | Article Rating | (0) reacties

Twee weken gratis computerlessen voor Kenniswijk-bewoners

Eindhoven, 6 december 2002- Kenniswijk BV introduceert een nieuwe dienst: e-campus. Met e-campus kunnen Kenniswijk-bewoners gratis computerlessen volgen via internet. De dienst start op 9 december en is gratis tot en met 20 december 2002. Deze nieuwe dienst is mogelijk gemaakt door Kenniswijk BV, die Kenniswijk-bewoners in Eindhoven en Helmond als eersten in Nederland gebruik laat maken van nieuwe (mobiele) internetdiensten en diensten voor (mobiele) communicatie.

E-campus
E-campus is een initiatief van FSR opleidingsgroep uit Eindhoven. E-campus is een website met een online leerprogramma. Hiermee kunnen Kenniswijk-bewoners via internet thuis en in hun eigen tempo leren omgaan met de Microsoft-programma's Windows 2000, Word, Outlook, Excel, Powerpoint, Access, Project, Frontpage en Internet Explorer. De lessen bestaan onder andere uit theorie, voorbeelden, oefeningen, een handige samenvatting, toegang tot een vraag- en antwoordsysteem en een lijst met veelgestelde vragen. Met vragen kunnen zij terecht bij een Telecoach, een docent op afstand die via e-mail of telefoon te bereiken is.

Voordelen
De voordelen van leren via e-campus is dat cursisten niet de deur uit hoeven. De lessen worden gevolgd op tijdstippen die cursisten het beste uitkomen. En iedereen kan de lessen in het eigen tempo volgen. Cursisten leren bovendien alléén functies die ze ook daadwerkelijk gebruiken en kunnen rekenen op ondersteuning wanneer daar behoefte aan is.

Deelname
De eerste twee weken kunnen Kenniswijk-bewoners gratis deelnemen aan e-campus. Willen zij daarna verder leren, dan nemen zij een jaarabonnement. Dit kost slechts € 10,00 per maand en de eenmalige administratiekosten bedragen €30,00. Hiervoor kunnen zij zo vaak gebruikmaken van e-campus als zij willen en meerdere modules tegelijkertijd volgen.

De bewoners van Kenniswijk ontvangen begin december een brief waarin zij worden uitgenodigd zich in te schrijven voor de gratis computerlessen. Aan het einde van de gratis periode ontvangen alle cursisten een vragenlijst waarop zij hun ervaringen kunnen invullen. Hierdoor kan e-campus worden verbeterd en uitgebreid.

Een voorwaarde om aan e-campus deel te nemen, is dat deelnemers over een Kenniswijk-code beschikken. Deze code kan alleen worden uitgereikt aan inwoners van Kenniswijk. Verder is een pc met internetaansluiting nodig en moet het programma dat men wilt leren, zoals bijvoorbeeld Word, al op de pc staan. Mochten geïnteresseerden niet over een pc met internetverbinding beschikken dan kan men de dienst ook in een van de negen kenniswijk-hoeken in Helmond en Eindhoven bezoeken. Bel voor adressen en telefoontijden naar 0800 - 53 66 479.

Over Kenniswijk BV
Kenniswijk BV coördineert en faciliteert een professionele en realistische experimenteeromgeving - de Kenniswijk-markt - voor diensten en infrastructuur op het gebied van (breedband)internet en (mobiele) communicatie. Zo'n 40.000 huishoudens in Eindhoven en Helmond kunnen dankzij Kenniswijk twee jaar eerder dan de rest van Nederland gebruikmaken van innovatieve diensten. Bedrijven worden onder meer middels subsidie gestimuleerd in het ontwikkelen van nieuwe diensten en hebben de mogelijkheid deze direct te toetsen in de Kenniswijk-markt. Tevens worden aanbieders van infrastructuur gestimuleerd om breedbandinternet aan te leggen in de Kenniswijk-markt. Dit wordt aantrekkelijk gemaakt door de aanwezigheid van een breedbandsubsidieregeling voor consumenten. Daarnaast speelt Kenniswijk een belangrijke rol in het verrichten van onderzoek naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waarvan publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

Over FSR opleidingsgroep
FSR opleidingsgroep uit Eindhoven houdt zich bezig met de verzorging, het ontwerp en advisering van opleidingstrajecten. Hieronder vallen klassikale trainingen, privé-trainingen, maar ook e-learningoplossingen. De richting van de opleidingen is met name gericht op ICT en modules zoals planning en communicatie, maar ook maatwerkmodules voor bijvoorbeeld de Nederlandse politie, Philips en Hogescholen en Universiteiten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.