Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-12-2002 | Article Rating | (0) reacties

NIBE-SVV tekent overeenkomst met Lamark voor elektronische toetsafname

Flexibele examinering: examens doen wanneer en waar je wilt en meteen de (voorlopige) uitslag krijgen. Voor een aantal examenkandidaten van NIBE-SVV, het Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedijf is dit al praktijk; per 1 juli 2003 is het voor alle examenkandidaten van NIBE-SVV werkelijkheid. Het gaat daarbij om ruim 25.000 examens op jaarbasis. Inmiddels heeft NIBE-SVV een overeenkomst gesloten met Lamark, een participatie van de Citogroep. Lamark gaat de techniek rond het flexibel examineren regelen.

Flexibel examineren is een van de strategische speerpunten van NIBE-SVV. Over enkele maanden zijn de centrale landelijke examens geheel afgeschaft. ‘De kandidaat kán dan alleen nog maar op afspraak examen doen,’ aldus Joop van Kessel, directeur NIBE-SVV. Wat nu al bij een aantal examens geldt, geldt dan voor elke kandidaat: hij kan zelf de examendag, het tijdstip en de locatie kiezen. Vooral de voordelen voor de werkgever zijn groot. ‘Het opleidingstraject van medewerkers kan naadloos worden gepland. Er zijn geen tussenliggende wachttijden. Op elk moment kan met de opleiding worden begonnen en op elk moment kan er examen worden gedaan. Dat vergroot de inzetbaarheid van medewerkers geweldig’, aldus Van Kessel.

Daarnaast heeft NIBE-SVV verdere toekomstplannen op toetsgebied: op maat gemaakte toetsen voor individuele medewerkers en toetsen voor permanente educatie. ‘Lamark is voor ons een logische partner’, zegt Van Kessel, ‘Lamark voor de techniek en wijzelf voor de inhoud en de logistiek doen we samen’.

Aan de invoering van het flexibele examineren is een uitgebreid proeftraject vooraf gegaan. Er is met een aantal examens proefgedraaid. Dit jaar heeft NIBE-SVV al meer dan 2.000 examens op deze manier afgenomen. De kandidaten bleken deze manier van examineren als een geweldige vooruitgang te ervaren. ‘Het leidt tot meer studiemotivatie en daardoor tot betere resultaten, en bovendien is het uiteindelijk voordeliger. De kandidaat profiteert en zijn werkgever nog veel meer’, zegt Van Kessel. Caroline Boekestein, hoofd examens van NIBE-SVV: ‘door dit proeftraject waren wij in staat om een lijst met wensen en eisen op te stellen’. David Duong, Client Service Manager van Lamark: ‘samen met NIBE-SVV hebben wij deze lijst bekeken. Er bleek een match te zijn tussen de processen van NIBE-SVV en Lamark’.

Over NIBE-SVV
NIBE-SVV, het Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf, ontwikkelt en presenteert opleidingen op het terrein van de financiële dienstverlening, variërend van algemene basisopleidingen tot specialistische leergangen en trainingen. Jaarlijks leggen tienduizenden medewerkers uit deze bedrijfstakken één of meer NIBE-SVV examens af (vooral op bancair gebied). Nagenoeg alle toonaangevende financiële instellingen werken met NIBE-SVV samen waar het gaat om de vaktechnische opleidingen van hun medewerkers.

Over Lamark
Lamark, een participatie van de Citogroep, verzorgt het totale logistieke traject rondom elektronische toetsafname. Het beschikt over een Europees netwerk van test centers en een in eigen beheer ontwikkeld, web based back office systeem. Hiermee is het mogelijk om gelijktijdig, verschillende toetsen af te nemen onder professioneel toezicht. Bovendien verloopt het gehele proces van inschrijving tot en met betaling en rapportage automatisch. Bedrijven, toetsontwikkelaars en certificerende instanties waarbij het certificeren van bekwaamheden van belang is voor de bedrijfsvoering kunnen desgewenst gebruikmaken van de diensten van Lamark in hun eigen huisstijl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

27-09

Technieken en tools voor microlearning

Door: Wilfred Rubens (redactie)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.