Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-11-2002 | Article Rating | (0) reacties

Whizzdom sluit contract met Corus Group

Hilversum, 20 November 2002. Whizzdom, een toonaangevende web-based solutions provider, heeft een licentiecontract afgesloten voor een hosted e-learning solution met Corus Group, fabrikant, processor en distributeur van metaalproducten en tevens wereldwijd aanbieder van services op het gebied van ontwerp, technologie en advies.

Corus gaat het hosted Learning Management Systeem (LMS) van Whizzdom in eerste instantie gebruiken voor een groep van 250 mensen in IJmuiden en stelt het nadien voor het gehele bedrijf beschikbaar ten behove van de ongeveer 11,000 werknemers in Nederland. Het systeem zal uiteindelijk door alle Corus werknemers op grote schaal worden gebruikt.

“E-learning is geen product maar een zodanig leer- en onderwijsproces dat de verbinding tussen personen en tussen personen en educatieve instrumenten wordt gerealiseerd door de communicatietechnologie”, aldus Ben Scheltens, projectleider E-learning en adjunct-directeur van Corus Training Centre in IJmuiden. Dit proces kan gezien worden als korte en lange termijn visie op studie bij Corus IJmuiden.

De keuze voor Whizzdom door Corus IJmuiden werd gemaakt tijdens een uitgebreide selectieprocedure waar verschillende platforms werden beoordeeld.

“Voor Whizzdom is het van groot belang om dergelijke samenwerkingsverbanden te realiseren. Het biedt ons de gelegenheid een geheel nieuwe industriesector naast de reeds bestaande organisaties in diverse branches met onze Whizzdom Hosted Solution te betreden,” aldus Joggie Taute, CEO Whizzdom B.V.

Whizzdom zal het LMS volgens de wensen van Corus implementeren en door middel van verscheidene workshops Corus begeleiden ten behoeve van de effectiviteit en acceptatie van e-learning binnen Corus gedurende de komende weken, waarbij Corus een aanzienlijke winst op de investering en kosten kan verwezenlijken op korte en middellange termijn.

WHIZZDOM
Whizzdom is aan toonaangevende, Nederlandse web-based solutions provider met producten als: Learning Management System (LMS), Knowledge Management System (KMS), Assessment & Survey en Competence Profiler. Het Learning Management System is met succes geïmplementeerd bij opdrachtgevers zoals: de Universiteit van Nyenrode, Oxford University, Bank Nederlandse Gemeente, Solvus Group, Stibbe, Loyens & Loeff, Landscape Foundation en diverse ministeries.

CORUS
Met 20 bedrijfsonderdelen over de hele wereld, gerund door internationale management-teams en zo’n 51,600 werknemers wereldwijd is Corus een van ’s werelds grootste organisaties in de Staalindustrie. De werknemers van Corus worden gewaardeerd en de meeste nadruk is gelegd op training en ontwikkeling. In 2001 was de totale trainingsinvestering £55 miljoen, ongeveer £1000 per werknemer. Op deze manier garandeert Corus, dat haar personeel hoog opgeleid is en in staat prestaties op wereldniveau te leveren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.