Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-11-2002 | Article Rating | (0) reacties

Hogeschool Rotterdam wint Nationale OnderwijsvernieuwingsAward
met e-learning opleiding

Rotterdam, 12 november 2002 – Nadat vorige week bekend was gemaakt dat de Hogeschool Rotterdam (HRO) met de Hogeschool Brabant en de Hogeschool Utrecht genomineerd was voor de Nationale OnderwijsvernieuwingsAward, zag de HRO vandaag op het jaarlijkse Nationale Onderwijs Congres in Eindhoven zijn inzending beloond met deze vooraanstaande prijs op het gebied van onderwijsvernieuwing.

De inzending van de Hogeschool Rotterdam betrof de realisatie van de lerarenopleiding Verpleegkunde (LOV) op basis van competentiegericht leren. Het leidende principe hierbij is dat de student zelf het leerproces stuurt en competenties verwerft binnen het kader van de beroepspraktijk. Bij dit type opleiding is, zoals het ingezonden vernieuwingsplan vermeldt "de docent écht een coach en het bestaande curriculum een kennisbron waaruit de student mág putten, maar niet hóeft te putten".

Voor het opzetten van de opleiding LOV op basis van deze principes, heeft de HRO gebruik gemaakt van Threeships N@Tschool!, de elektronische leeromgeving van Three Ships enterprises. Deze software maakt het onder meer mogelijk de beroepscompetenties inzichtelijk te maken en het coachingstraject te verwezenlijken.

De opleiding LOV, die in de vernieuwde vorm sinds het begin van dit collegejaar wordt aangeboden, is de eerste in Nederland die in zijn geheel gerealiseerd is met behulp van een elektronische leeromgeving.

Doel voor de komende jaren is om, binnen de virtuele opleiding die geboden wordt met Threeships N@Tschool!, de werkgever van de student een actievere rol toe te kennen en daarmee een impuls te geven aan het leren op basis van e-learning binnen scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen.

Over Three Ships enterprises bv
Three Ships enterprises is opgericht in 1996 en telt momenteel zo'n 40 medewerkers. Het bedrijf richt zich met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! op de e-learning markt voor onderwijsinstellingen, non-profit organisaties en het bedrijfsleven.

Over Threeships N@Tschool!
Threeships N@Tschool! is een complete elektronische leeromgeving die zich kenmerkt door flexibiliteit en schaalbaarheid.

Threeships N@Tschool! omvat een omgeving voor het aanbieden van studiematerialen, een projectomgeving voor samenwerkend leren, een auteurs- en publicatie-omgeving, een toetsomgeving, een scala aan communicatiemiddelen, en biedt verder mogelijkheden voor competentiemanagement, studieprofielbeheer en het werken met digitale portfolio's.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.