Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-05-2003 | Article Rating | (0) reacties

Blended Learning Services BV officieel van start!

Heemskerk, 5 mei 2003 – Blended Learning Services BV ( “The new light on learning”) is op 6 maart 2003 officieel van start gegaan.

Er bestaan heel wat definities van Blended Learning, maar voor ons is Blended Learning:
"Het gebruik van een combinatie van verschillende leermethoden in combinatie met e-Learning".

Alle e-Learning marktleiders van vandaag pretenderen dat zij Blended Learning oplossingen leveren, maar vaak is dat slechts gedeeltelijk waar. Wat zij voornamelijk doen is het leveren van e-Learning oplossingen en niet meer. Als zij dat nu en in de toekomst blijven doen zullen ze moeite hebben om hun marktaandeel vast te houden. Dat komt, doordat organisaties meer en meer behoefte hebben aan passende leeroplossingen voor hun medewerkers. Leeroplossingen waarbij gebruik gemaakt wordt van een mix aan leermethoden, waarbij e-Learning wel een belangrijke rol speelt. Met andere woorden:
Er is behoefte aan Blended Learning!

Er is op dit moment al een grote vraag naar leveranciers die Blended Learning kunnen leveren. Maar hoe vind je die leveranciers? Sluiten ze met hun oplossing(en) aan bij de gewenste leerbehoefte? Wat is de huidige stand van zaken mbt Blended Learning? Hoe zien de ontwikkelingen er voor de toekomst uit? Wat zijn de trends?

De belangrijkste activiteit van Blended Learning Services is die van Blended Learning trendwatcher.

Als Blended Learning trendwatcher kunnen wij organisaties in een relatief korte tijd een professioneel beeld geven van alle belangrijke ontwikkelingen (trends) op het gebied van Blended Learning.
Wij hebben hiervoor een hightech presentatie ontwikkeld waarin alle huidige en in de toekomst te verwachten ontwikkelingen mbt Blended Learning aan bod komen. De presentatie wordt dagelijks kritisch bekeken en waar nodig aangepast, om zo altijd actueel te blijven. Zij kan bij organisaties in huis worden gegeven, maar ook op congressen en seminars.

André le Fèvre RI (1955) is de eerste en enige Blended Learning Trendwatcher in Nederland.

Daarvoor was hij meer dan 25 jaar werkzaam in diverse (directie en management) functies bij ICT en E-learning organisaties. Zo was hij 2 jaar hoofd ICT opleidingen bij het PRC Noord Holland, 3 jaar algemeen directeur bij Topdata (ICT detachering en projecten), en 8 jaar directeur Noord Europa bij Thomson NETg (E-learning).

Hij heeft in de achterliggende jaren al diverse lezingen met Blended Learning als onderwerp gegeven.
Dit deed hij op congressen, seminars, een aantal universiteiten (in Nederland, België en Zweden) en bij organisaties in huis (Nederland, België, Luxemburg, Zweden, Denemarken en Noorwegen).

Ook heeft hij vele jaren gewerkt als parttime IT docent voor instituten als het NOVI, Dirksen en Forum.

Sinds 1987 is hij lid van het VRI (Nederlandse Vereniging van Registerinformatici. Daar maakte hij een aantal jaren deel uit van de werkgroep "permanente educatie" en stond hij aan de basis van een ontwikkeld plan mbt tot de bewaking van de kwaliteit van de Register Informaticus dmv permanente educatie.

Begin 2002 werd hij lid van het NCD (Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen). Daar participeert hij actief als lid in de OWNH (Op Weg Naar Huis) groep Noord-Holland met maandelijkse samenkomsten in Bergen.

Zijn benadering mbt Blended Learning Trends en het presenteren daarvan is uitermate professioneel, boeiend en informatief en zijn humoristische aanpak maakt hem tot een graag gezien en veelgevraagd spreker.

Daarnaast is de tweede activiteit het adviseren en begeleiden van organisaties (naar behoefte), voor zowel IT als niet-IT medewerkers, bij het zoeken, selecteren, inkopen en toepassen van Blended Learning oplossingen (projecten).


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.