Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-11-2002 | Article Rating | (0) reacties

Via de computer en Internet
je voorbereiden op het Europees Computer Rijbewijs

Amsterdam, 20 september 2002; NETg, onderdeel van Thomson Learning, stelt vanaf heden iedere kantoormedewerker, student en computergebruiker in staat om zich effectief voor te bereiden op het examen voor het Europees Computer Rijbewijs ®; de Nederlandse vertaling van het European Computer Driving Licence (ECDL®), het internationaal erkende diploma voor computervaardigheid.

ECDL, buiten Europa ook bekend als ICDL, is het diploma voor basis computervaardigheden en is formeel dé standaard voor de Europese Gemeenschap. Internationaal -in ongeveer 70 landen- zijn er ruim twee miljoen kandidaten. De goedkeuring van NETg's technologie gebaseerd opleidingstraject voor ECDL door de ECDL Foundation betekent dat deze voldoet aan de internationaal vastgelegde eindtermen.

Met de toevoeging van ECDL in het Nederlands -en andere talen- aan haar e-Learning portfolio kan NETg nu beter inspelen op de eis van HR, IT en lijnmanagers om medewerkers makkelijk en efficiënt te laten werken met kantoorapplicaties en om maximaal rendement te halen uit de investering in kantoorautomatisering. Dit betekent nieuwe mogelijkheden voor internationale organisaties met werknemers in meerdere landen, die fundamenteel dezelfde opleiding in IT nodig hebben, maar wel in hun eigen taal. Meer en meer bedrijven stellen ECDL als standaard, omdat door een grotere vaardigheid de productiviteit stijgt en minder tijd verloren gaat aan het oplossen van veelvoorkomende ICT problemen. Dit draagt bij aan het verhogen van het algehele niveau in IT, meer productiviteit op de werkplek, efficiënte investering in de opleiding, verminderde druk op de helpdesk en een hoge kwaliteitsstandaard in het werk.

Het ECDL opleidingstraject is opgebouwd uit zeven modules, die alle met goed gevolg in officiële ECDL testcentra afgelegd moeten worden alvorens een ECDL (Start)diploma uitgereikt wordt. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Basisconcepten van IT, Gebruik van de Computer, Tekstverwerking, Spreadsheets, Databases, Presentaties en Informatie en Communicatie. Het lesmateriaal van NETg is ontwikkeld op basis van de eindtermen gesteld door de ECDL Foundation. Werkgevers zijn ervan verzekerd dat, wanneer een nieuwe werknemer of sollicitant met het ECDL (Start)diploma aankomt, hij of zij beschikt over goede basis computervaardigheden.

Voorbereidingsmogelijkheden op ECDL examen sterk vergroot
Door de ontwikkelingssamenwerking met NETg kan de ECDL Foundation veel meer cursisten tegelijkertijd van dienst zijn. De populariteit van ECDL groeit namelijk sterk; binnen korte tijd vond een verdubbeling van het aantal tests plaats. Patrick Rood, marketing manager bij NETg: "Met de publicatie van dit ECDL opleidingstraject zal de stijging alleen maar toenemen. Meer mensen hebben nu de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het examen, omdat een technologie gebaseerde leervorm de toegankelijkheid tot de leerstof vergroot. De cursus is nu namelijk overal en altijd toegankelijk via CD-ROM, LAN/WAN, intranet of Internet voor scholieren, docenten, medewerkers in het MKB en andere bedrijven en zelfs gehandicapten".

De reden dat cursisten zich effectief kunnen voorbereiden op het ECDL examen is dat het lesmateriaal van NETg over een uniek ontwerp van instructie overdracht beschikt. Wetenschappelijke opvattingen en principes voor effectieve lesstofoverdracht zijn gewaarborgd met de zogenaamde Skill Builder cursusarchitectuur van NETg. Elk onderdeel binnen de Nederlandstalige ECDL cursus bestaat uit een verzameling leerobjecten; de NETg Learning Objects (NLO). Elke NLO bevat een leerdoel, verschillende leeractiviteiten (een weloverwogen combinatie van tekst, audio, illustraties en vooral simulaties) en een test om te verifiëren of het leerdoel daadwerkelijk is bereikt.

Op korte termijn zullen NETg en Enlight TestStation, leverancier van hoogwaardige infrastructuur en online testen, samenwerkingsplannen bekendmaken. "Wij zien het belang van deze NETg ontwikkeling", aldus Jeroen Pesch, Managing Director van Enlight TestStation. "Gezien het feit dat Enlight TestStation tevens 'preferred system supplier' is voor de Stichting ECDL Nederland, is het logisch dat wij het e-Learning initiatief van NETg dan ook van harte toejuichen. Het spreekt dan ook voor zich dat het voor ons niet bij dit initiatief alleen zal blijven".

Cursisten binnen het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en onderwijs kunnen door deze nieuwe studiemogelijkheid zich effectief voorbereiden op het behalen van hun Europees Computer Rijbewijs, onafhankelijk van plaats, tijd en manier. De module examens worden afgenomen in door ECDL geautoriseerde testcentra. Dat is wel anders bij het behalen van 'het roze papiertje' waar je maar moet afwachten hoe de pet van de examinator staat!

Over Thomson Corporation, NETg, Wave en Course Technology
NETg biedt, als onderdeel van Thomson Learning, een allesomvattend portfolio van geïntegreerde leerproducten en diensten. Het aanbod van NETg richt zich op de persoonlijke, professionele IT, desktop en businessvaardigheden en wordt aangeleverd via een mix van alle mogelijke leermethoden; van e-Learning tot trainingen met instructeurs, aangepast aan de unieke behoeften en leerstijlen van ieder individu. In februari 2002 fuseerde NETg met Wave en Course Technology om een zelfstandige Thomson Learning onderneming te vormen. De onderneming heeft een internationaal klantenbestand met bedrijven als Nestlé, Cap Gemini, Ernst & Young, ABN AMRO, Belgacom, British Airways, Deutsche Bank, etc. en biedt ruim 2.000 cursussen aan in 13 verschillende talen. Thomson Learning is onderdeel van de Thomson Corporation (www.thomson.com) en is met een omzet van $8 miljard in 2001 een toonaangevende leverancier van geïntegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionele markten. De onderneming is genoteerd op de aandelenbeurzen van New York en Londen (NYSE: TOC). De leerondernemingen en merken komen tegemoet aan de behoeften van individuen, instituten en bedrijven met een product- en dienstenmix, aangepast aan iedere leeromgeving. Voor meer informatie over NETg kunt u terecht op www.netg.com of belt u met +31 (0)20 – 6910901.


Voor meer informatie:

Hinke de Koning Communicatie
Lucas Hartong, Senior Consultant
Tel.: +31 (0)187 470233
E-Mail: pers@dekoningcom.nl
Internet: www.dekoningcom.nl

NETg
Patrick Rood, Marketing Manager, NETg Northern Europe
Tel. +31 (0)20 6910901
E-Mail: prood@netg.co.uk
Internet: www.netg.nl

Stichting ECDL Nederland
Annemieke van Leeuwen, Manager PR & Communicatie
Tel.: +31 (0)30 291 6335
E-Mail: v.leeuwen@ecdl.nl
Internet: www.ecdl.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.