Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-11-2002 | Article Rating | (0) reacties

Praktijkgericht leren voor procesoperators papierindustrie!

Op ROC’s en in bedrijven volgen cursisten de VAPRO-OVP opleidingen tot procesoperator, o.a. voor de papierindustrie. VAPA, het opleidingscentrum van de Nederlandse papier, - karton en golfkartonbranche (PKG), biedt vakgerichte (vervolg)opleidingen en cursussen.

De algemene VAPRO-OVP opleidingen sloten te weinig aan bij de specifieke werkzaamheden van procesoperators in de PKG-industrie. Met subsidie van Senter is daarom eind 2001 een consortium opgericht waarin papierfabrieken, ROC’s, VAPRO-OVP en VAPA samenwerken aan papierspecifiek lesmateriaal. Een aantal schriftelijke lessen wordt aangepast en TinQwise ontwikkelt als lid van het consortium vier nieuwe e-learninglessen. De eerste pilot is in de zomer van 2002 bij scholen en bedrijven geëvalueerd. De resultaten waren zeer positief. De definitieve versie is nu in ontwikkeling en zal in het voorjaar van 2003 in gebruik worden genomen. TinQwise begeleidt auteurs bij het schrijven van het schriftelijke en multimediale materiaal, ontwikkelt media, ontwerpt en bouwt de e-learning schil, een internetportal en regelt de hosting.

Praktijk staat centraal
Voor de e-learning lessen is een exploratieve methode ontwikkeld waarbij niet de theorie maar het werk van de procesoperator centraal staat. Stapsgewijs doorloopt de cursist de bewerkingen van de deelprocessen uit de industrie. De zichtbare machine vormt het startpunt. De werking van de machine is gevisualiseerd in animaties en simulaties. Video laat het werk van de operator zien. De opgedane kennis past de cursist met behulp van activerende verwerkingsvragen direct toe. Iedere les wordt afgesloten met een integratieopdracht en zelftoets. Het digitale naslagwerk bevat alle beschikbare animaties, simulaties en video’s en toelichting op de belangrijkste termen en begrippen.

Combinatie online-offline
Cursisten kunnen tijd- en plaatsonafhankelijk met het materiaal werken: thuis, in het open leercentrum op school en op de stageplek in de papierfabriek. Via een kortdurende internetverbinding heeft de cursist steeds de laatste voortgangsgegevens en inhouden beschikbaar. Geen problemen met kostbare telefoontikken en telefonische onbereikbaarheid. Bovendien kan het programma ook volledig offline gebruikt worden.

TinQwise
Sinds 1986 ondersteunt TinQwise bedrijven en onderwijsinstellingen met:
• Ontwikkeling van effectieve leermethodes voor e-learning.
• Ontwikkeling van educatieve content voor e-learningtoepassingen.
• Begeleiding bij implementatie van e-learning.
Opdrachtgevers zijn onder anderen: Nuon, Kluwer, Ministerie van Defensie, KOC Nederland en Nationale-Nederlanden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.