Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-11-2002 | Article Rating | (0) reacties

On line cursussen voor senioren

Leren op internet: voor bezoekers van SeniorWeb is het vanaf nu mogelijk! Via de homepage van SeniorWeb www.seniorweb.nl zijn vanaf vandaag vijf on line cursussen te vinden, die bezoekers gratis kunnen volgen. De nieuwe on line cursussen beantwoorden aan de wens van senioren om op een gemakkelijke manier meer te leren over het gebruik van de computer en internet.

De on line cursussen op SeniorWeb zijn bijzonder, omdat de cursussen zijn afgestemd op de oudere internetgebruiker. Overzichtelijkheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Elke cursus is opgebouwd uit de elementen Uitleggen, Oefenen en Toetsen. Op deze manier wordt de lesstof het beste onthouden. Ook krijgen cursisten, na het succesvol afronden van een cursus, een ondertekend certificaat met hun naam toegestuurd.

Bezoekers kunnen vanaf vandaag de volgende cursussen volgen:

- Rabo internetbankieren

- Downloaden en opslaan

- Zoeken op internet

- Politiek & invloed via internet

- Veilig internet op

In de toekomst zal het project zich uitbreiden tot een breed scala aan on line cursussen voor senioren. Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe cursussen, maakt elke 25e bezoeker die zich inschrijft, kans op een pakket met lesmateriaal.

De on line cursussen zijn in samenwerking met verschillende partners tot stand gekomen. De organisaties Visual Steps, het Instituut voor Publiek en Politiek en de Stichting de Kinderconsument hebben een grote bijdrage geleverd aan de inhoud van de diverse cursussen.

SeniorWeb in het kort
SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van internet laten ervaren. SeniorWeb heeft een overzichtelijke website, met nieuws, tips en links over onderwerpen die hen interesseren. Een grote rol is weggelegd voor de bezoekers van de site, die met elkaar discussiëren, adviezen uitwisselen en onderwerpen aandragen. Vrijwilligers van SeniorWeb geven door het hele land computercursussen, begrijpelijk en betaalbaar voor iedereen. Na of naast een cursus kent SeniorWeb ook een lidmaatschap. SeniorWeb biedt haar inmiddels meer dan 10.000 leden een ruim aanbod van diensten, zoals een elektronische en telefonische helpdesk en hulp aan huis. SeniorWeb leden ontvangen het kwartaal blad 'Enter' met volop computertips, internetnieuws en ervaringen van andere leden. Op vertoon van hun ledenpas krijgen zij korting op diverse software en hardware producten. En tenslotte ontvangen leden jaarlijks een CD-ROM met tips en trucs over de computer en internet.

Feiten en Cijfers SeniorWeb


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.