Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-11-2002 | Article Rating | (0) reacties

NETg klaar voor 2003

Amsterdam, 8 november 2002 - Het jaar 2002 was zeer bewogen voor NETg. Begin januari werd de fusie tussen NETg, Course Technology en Wave Technologies een feit. De nieuwe organisatie ging vervolgens verder onder de juridische naam Thomson NETg. In juni van het voorafgaande jaar werd NETg overgenomen door Thomson Learning, met een omzet van ruim twee miljard dollar de grootste opleidingsorganisatie ter wereld. De fusie betekende dat NETg kon gaan inspelen op alle individuele leerstijlen en leervoorkeuren.

Naast haar eigen e-Learning content, tools en services, is NETg ook in staat om haar klanten te voorzien van klassikale lesmaterialen en Boot Camps. NETg is hiermee pionier en voorloper op het gebied van blended learning, waarbij zij de enige organisatie is die verschillende leermethodes baseert op dezelfde leerdoelen. Hiermee wordt daadwerkelijk een effectieve blend bereikt in plaats van een bundeling van verschillende leervormen gericht op verschillende doelen. Reacties uit de opleidingsindustrie en klanten waren dit jaar dan ook uiterst positief. Meerdere organisaties in de Benelux profiteren nu reeds van de synergie tussen verschillende Thomson Learning bedrijven, waaronder de nieuwe NETg organisatie zelf en zusterorganisatie Prometric voor IT certificering.

Vooruitzichten educatieve markt in 2003
De Nederlandse arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door een hoog percentage job-hoppers. In een economische opleving, zoals verwacht in het tweede kwartaal van 2003, is het zaak voor bedrijven om menselijk kapitaal te houden en hun kennis optimaal te laten benutten. Marketing Manager Patrick Rood: "Investeren in mensen is erg belangrijk. Onderzoek en terugkoppeling van klanten wijst dit steeds weer uit. Een onderdeel van de human resource strategie is om opleidingsbudgetten te openen en deze middels e-Learning efficient in te zetten. Hierbij voorzien wij een opleving van de markt, met name het gebruik van technologie gebaseerd leren".

NETg verhoogt kennis en vaardigheden met effectieve e-Learning content en tools om leerstof relevant en doelgericht te maken. De e-Learning services brengen de (e-)Learning implementatie daarbij tot een succes. Naast dit e-Learning gebied richt NETg zich op de gebieden professionele IT, kantoor-applicaties en zakelijke, professionele ontwikkeling, klassikale lesmaterialen en Boot Camps voor versnelde IT certificering. De strategische samenwerking met de Cardean University stelt NETg in staat om business cursussen aan te bieden die opleiden tot een MBA diploma.

Door samenwerking met strategische partners als zusterorganisatie Prometric (voor IT certificering), Enlight TestStation (voor ECDL testing) en lokale coaching & mentoring partners bezorgt NETg haar klanten niet alleen kennis en vaardig-heden, maar ook een meetbare verhoging van bedrijfs-prestaties en een optimale uitvoering van individuele jobs.

Over NETg en Thomson Learning
NETg biedt, als onderdeel van Thomson Learning, een allesomvattend portfolio van geintegreerde leerproducten en diensten. Het aanbod van NETg richt zich op de persoonlijke, professionele IT, desktop en business vaardigheden en wordt aangeleverd via een mix van alle mogelijke leermethoden; van e-Learning tot trainingen met instructeurs, aangepast aan de unieke behoeften en leerstijlen van ieder individu. In februari 2002 fuseerde NETg met Wave en Course Technology om een zelfstandige Thomson Learning onderneming te vormen. De onderneming heeft een internationaal klantenbestand met bedrijven als Nestle, Cap Gemini, Ernst&Young, Konica en Scottish Power en biedt ruim 2.000 cursussen aan in 10 verschillende talen. Thomson Learning is onderdeel van de Thomson Corporation (www.thomson.com). Thomson is met een omzet van $8 miljard in 2001 een toonaangevende leverancier van geintegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionele markten. De onderneming is genoteerd op de aandelenbeurzen van New York en Londen (NYSE: TOC). De leerondernemingen en merken komen tegemoet aan de behoeften van individuen, instituten en bedrijven met een product- en dienstenmix aangepast aan iedere leeromgeving. Voor meer informatie over NETg kunt u terecht op www.netg.com of belt u met +31 (0)20 - 6910901.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.