Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-10-2002 | Article Rating | (0) reacties

Amsterdam zoekt Vermiste Envelop...

Hilversum, 18 oktober 2002, Hoe zorg je ervoor dat de ruim 20.000 medewerkers van de Gemeente Amsterdam meer en beter gebruikmaken van het gemeentelijke Intranet? Bright Alley te Hilversum, gespecialiseerd in interactieve communicatie en educatie, ontwikkelde hiertoe voor de Gemeente Amsterdam een allesbehalve conventionele e-learning-oplossing.

Wie zoekt, die leert!
Wil je mensen overhalen onbekend terrein te verkennen, dan moet je hen ernaartoe lokken... Dit is het uitgangspunt van 'De Vermiste Envelop', een spannend spel vol intriges en samenzweringen dat de medewerkers van de Gemeente Amsterdam wordt aangeboden op hun Intranet.

Het spel bestaat uit een nieuwsgierigmakende introductie, een speluitleg en een informatiebron (een dagboekje vol aantekeningen en krabbels met hints). Met behulp hiervan kan de Intranetgebruiker achterhalen wie de 'interne' envelop van de gemeente is kwijtgeraakt, hoe dat zo is gekomen en wie de dader is. Maar daarvoor moet hij of zij wél eerst een aantal onderdelen op het Intranet bezoeken...

Al speurend en surfend komt de speler op tal van plaatsen waar hij in veel gevallen nooit eerder is geweest. Hij leert welke informatie waar te vinden is en als klap op de vuurpijl wordt hij er ook nog voor beloond. Letterlijk, want hij krijgt een prachtig T-shirt als hij de dader weet te ontmaskeren. Dit gebeurt overigens regelmatig. Volgens de opdrachtgever, Bureau Informatisering Amsterdam, is het spel dan ook geheel naar wens...!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.