Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-10-2002 | Article Rating | (0) reacties

Mediamatic presenteert: 'Waar is de vernieuwing in het onderwijs?'

Donderdagmiddag 7 november organiseert Mediamatic een lezingen- en discussiemiddag over vernieuwing in het onderwijs. De middag is voor iedereen uit het onderwijs: docenten, beleidsmakers en onderwijsspecialisten. De sprekers zijn Caroline Nevejan en Rob Rapmund, beiden al een jaar of tien bezig met ICT in het onderwijs.

De sprekers geven hun visie op nieuwe manieren van leren en vernieuwing van het onderwijs. Is het tijd voor een rustpauze, zoals nu de trend lijkt te zijn, of moeten we juist volop door? Waar staan we nu en wat kunnen we leren van de projecten en experimenten van de afgelopen tien jaar? Na de introducties is er ruim tijd voor discussie met hen en met andere experts, genodigden uit het relatienetwerk van Mediamatic.

Caroline Nevejan is senior adviseur voor het bestuur van de Hogeschool van Amsterdam. Haar belangrijkste aandachtspunten zijn de ontwikkeling van geïntegreerde leeromgevingen en van informatie- en netwerkcompetenties. Ze studeerde Sociale Wetenschappen en was elf jaar staflid van Paradiso in Amsterdam. Nevejan organiseerde meerdere internationale conferenties met de informatiemaatschappij als thema en was mede-oprichter van Stichting De Waag, het Instituut voor Oude en Nieuwe Media.

Rob Rapmund is vanaf 1998 betrokken bij de ontwikkeling van Kennisnet. Met ingang van 1 oktober legt hij zich weer toe op advieswerk en onderzoek vanuit zijn maatschap HGRV. Hij heeft diverse functies vervuld in het gemeentelijk welzijnsbeleid in Rotterdam. Hij heeft een achtergrond als opleider en trainer, als senior partner van Twijnstra Gudde. Hij was programmamanager van PRESTO, een financieringsprogramma van de overheid dat op succesvolle manier de basis heeft gelegd voor de integratie van ICT in het beroepsonderwijs.

Deze lezing maakt deel uit van een serie lezingen met de naam Kennis Maken. Maandelijks worden experts uit het netwerk van Mediamatic uitgenodigd om kennis te delen met internetstrategen uit de sectoren overheid, onderwijs, cultuur en dienstverlening. Er zal veel gelegenheid zijn om van gedachten te wisselen.

Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden kan online. De lezing vindt plaats op donderdagmiddag 7 november om 15:00 bij Mediamatic op de Prins Hendrikkade 192 in Amsterdam en wordt afgesloten met een borrel om 17:30.

Over Mediamatic
Mediamatic is in 1983 opgericht door vormgever en kunsthistoricus Willem Velthoven als stichting die zich richt op de culturele implicaties van nieuwe media. Sinds 1993 is daar het bedrijf Mediamatic bijgekomen dat ontwerpt en adviseert voor grote en kleine organisaties. Het gaat om organisatieprocessen, identiteiten, beleidsvraagstukken, software en natuurlijk tekst en beeld. Het onderzoek naar het gebruik van media en de kennis erover wordt overgebracht met consultancy, workshops, lezingen, Mediamatic.net en het cursusaanbod van Mediamatic Netles.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.